​Gaziantep’te kurbanlık taban fiyatları belirlendi

​Gaziantep’te yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bir araya gelen sektör temsilcileri, kurbanlık küçük ve büyükbaş hayvan fiyatlarını belirledi.

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala kurbanlık fiyatları da netleşmeye başladı. Bu yıl kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatlarını sorguluyor. Kurbanlık fiyatlarını belirlemek için bir araya gelen kentteki sektör temsilcileri, büyük ve küçükbaş kurbanlıkların fiyatında geçen yıla oranla pek fazla bir artışın olmadığını söylediler.

Şehitkamil ilçesi Sinan Mahallesi’ndeki Çaybaşı Organize Besi Bölgesi’nde bulunan hayvan pazarında bir araya gelen Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, Gaziantep Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ömer İrfan Çetiner ve Gaziantep Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Şimşek kurbanlık fiyatlarını açıkladılar.

Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman 

Toplantının ardından heyet adına yazılı bir açıklama yapan Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, kurbanlık taban fiyatının 27 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

Geçen yıla oranla kurbanlık fiyatlarında 4 TL gibi bir artışın olduğunu belirten Türkman, “Buna göre Hallik (ivesi) erkek koyun kilogram fiyatı 27 TL, diğer ırklardan olan erkek koyun fiyatları 26 TL, erkek çebiş (keçi) kilogram fiyatı 25 TL, danan kilogram fiyatı 23 TL ve düve kilogram fiyatının ise 22,5 TL olmasına karar verilmiştir.” dedi.

Bu fiyatlardan firenin düşülmeyeceğinin altını çizen Türkman, diğer illerde olduğu gibi Gaziantep’te de fire düşme olayının kaldırıldığını belirterek, kurbanlık fiyatları belirlerken tüketicinin azalan alım gücünü ve pandemi salgınını da göz önünde bulundurduklarını ifade etti.

“Kurbanlık alacakların kurbanlıklarını görerek almalarını tavsiye ediyoruz”

Kurbanlık alacak olan vatandaşlara uyarılarda bulunan Türkman, “Kurbanlık alacakların kurbanlık hayvanların kulaklarında bulunan küpe numaralarını ‘https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr’ adresine yazarak hayvanın kime ait olduğunu, nerden geldiğini, türünü, ırkını, yaşını ve yapılan aşıları detaylı olarak görebilirler. Kurbanlık alacakların bizzat gidip kurbanlıklarını görerek almalarını tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Farklı oda ve grupların kurbanlık fiyatı belirlemesinin yanlış olduğunu belirten Türkman, “Üreten olarak koyun bizim, dana bizim, et bizim, kurbanlık bizim ve fiyatta bizimdir. Dolayısıyla kurbanlık ve benzeri hayvan fiyatlarının üretici birlikleri tarafından açıklanması gerekmektedir. Ayrıca Diyanet, Mehmetçik Vakfı ve Kızılay gibi benzeri kurumların vekalet yolu ile yurt içinde kesmeleri gereken kurbanlıkları yurt içinde temin edip kesmelerini bekliyoruz. Bu ülkede toplanan kurban paraları ile yurtdışından kesim yaparak etlerin Türkiye’ye getirmesini doğru bulmuyoruz. Bu kurumlarımızın ülkemiz üreticilerine destek olmasını bekliyoruz. Fiyatların üreticilerimize ve tüketicilere hayırlı olmasını dileriz.” şeklinde konuştu.

İLKHA






İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberleri

Baba ve 2 oğlu depremden 76 saat sonra kurtarıldı
Gaziantep'te art arda deprem
Gaziantep'te 6.4 büyüklüğünde deprem
FETÖ, PKK ve DAİŞ operasyonunda bir zanlı tutuklandı
Gaziantep'te tramvayın çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti