Gaziantep’te ürün güvenliği semineri

Bilim Sanayi ve Teknoloji Gaziantep İl Müdürlüğü tarafından, 10-16 Ekim “Ürün Güvenliği Haftası” dolayısıyla seminer düzenlendi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Gaziantep İl Müdürlüğü tarafından sanayicilerin de katılımıyla düzenlenen seminerde konuşan Gaziantep Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, güvenilir ürün üretmemenin sadece ceza olarak kalmadığını, bazen de geri dönüşü olmayan can ve mal kaybına yol açabildiğine dikkat çekti.

Gaziantep'in ülkenin göz bebeği illerinden birisi olduğunu ve kent sanayicilerinin de güvenilir ürünler üretme noktasında oldukça başarılı olduğunu söyleyen Uyumaz, şehrin Türkiye'de birçok bakımdan marka olduğunu dile getirdi.

Uyumaz, "Şehrimiz sadece sanayi ürünleriyle değil, diğer birçok alanda üretim yaparak ülkemizde ve Ortadoğu'da tanınan çok güzel bir merkez konumundadır. Ürün güvenliği konusu da çok önemlidir. Denetimleri aslında kendi kendimize yapmamız gerekiyor. Güvenilir ürün üretmemek, sadece ceza olarak kalmıyor, bazen de geri dönüşü olmayan can ve mal kaybına da yol açabiliyor. Sanayi bakanlığımızın bu çalışmasını son derece önemsiyoruz. Bu konuya sanayicilerimizin, üreticilerimizin sahip çıkması bizler için daha çok önemlidir." dedi.

Seminerde bir konuşma yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ferhat Güvel de, vatandaşların günlük hayatta kullandıkları asansörlerden elektrikli ev aletlerine, gaz yakan cihazlardan otomotiv aksam ve parçalarına kadar ürünler ile profesyonel maksatla sanayi üretiminde kullanılan makine, sınai gaz tüpleri gibi birçok ürünün piyasadaki denetimlerinin Bakanlık görevlileri tarafından yapıldığını söyledi.

Güvel, vatandaşların can ve mal güvenliği için çalıştıklarını belirterek, "Piyasa gözetimi ve denetimi piyasaya arz edilen bir ürünün gerekli güvenlik kriterlerine ve teknik düzenlemelere uygun olarak üretilip üretilmediğinin denetlenmesi anlamına gelir. Vatandaşlarımızdan gelen ihbar ve şikayetler ile basına yansıyan kaza ve yaralanma haberleri de denetimin başlatılması için kullanılmaktadır." dedi.

Denetimler sonucunda ürünlerin piyasadan toplanmasına kadar varan önlemler alındığına dikkat çeken Güvel, "Denetimlerle güvenlik kriterlerini dikkate almadan üretim yapan, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden ve ayrıca haksız rekabet ortamı oluşturan firmalarla mücadele amacı taşınıyor. Ürün güvenliği ve piyasa gözetimi denetimi faaliyetleri doğrudan cezalandırmayı hedef almak yerine, üreticilerimizi bilinçlendirerek güvenli bir piyasa oluşturmayı ve güvenli bir piyasa ortamında vatandaşlarımızı yüksek standartlı ürünlerle buluşturmayı hedeflemektedir." şeklinde konuştu.

Güvel, günlük hayatta karşılaşılan ürün güvenliğine ilişkin herhangi bir konuda Bakanlığın internet sayfasında yer alan ihbar-şikayet formunun doldurulabileceği ya da ‘Alo 130’ şikayet hattına  ihbarda bulunulabileceğini kaydetti.

Seminer, konuşmaların ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü Denetçileri Yeşim Çalışkan, İbrahim Ataş ile Emrah Birelli'nin ürün güvenliği ile ilgili sunumlar yapması ve katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

İLKHA







İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberleri

Baba ve 2 oğlu depremden 76 saat sonra kurtarıldı
Gaziantep'te art arda deprem
Gaziantep'te 6.4 büyüklüğünde deprem
FETÖ, PKK ve DAİŞ operasyonunda bir zanlı tutuklandı
Gaziantep'te tramvayın çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti