Gaziantep Valiliği tarafından "Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Haftası" münasebetiyle yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmalarını destekleyen ve yararlılık gösteren kişilere düzenlenen törenle plaket verildi.
Valiliğin toplantı salonunda düzenlenen ödül törenine, Vali Ali Yerlikaya'nın yanı sıra kaymakamlar, İl Müftüsü Ahmet Çelik, kamu kurum müdürleri ile çalışmaları destekleyenler katıldı.
Burada bir konuşma yapan Vali Yerlikaya, uyuşturucu ile mücadelede herkesin üzerine önemli görevler düştüğünü söyledi.
Yerlikaya, "2 milyon hemşerimizin yaşadığı bu şehirde 450 bin muhacire ensarlık yapıyoruz. Onlarla beraber 2,5 milyonluk gazi bir şehiriz. Bu şehirde biz uyuşturucu ile mücadelenin 3 aşamasında başarıya ulaşmış arkadaşlarımızın başarısından razı olduğumuzu belli etmek, onları teşvik etmek ve bu başarıda istikrarı yakalamak niyeti ile bir araya geldik." dedi.
Uyuşturucu ile mücadelenin önleme, tedavi ve rehabilitasyon gibi 3 aşamasının olduğunu belirten Yerlikaya şunları söyledi: "Önleme ile ilgili gazi şehirde uyuşturucu ile mücadele il kurulu var. Devamlı mutat olan bu toplantı yapılıyor. Alınan tedbirler birinci etapta bir halk sağlığı sorunu olan uyuşturucu ve uyuşturucu ile mücadelede ilk etapta yapmamız gereken üretimini, kaçakçılığını yapanları yakalamak. İkinci olarak da perakende olarak satanların yani sokakta halkla buluşmasını sağlayan sokak satıcılarını yakalamak. Ülke genelinde sıralamalarda Gaziantep'te uyuşturucunun önlenmesi ile ilgili nereden nereye geldiği ile ilgili tablolular var."
Sokakta uyuşturucu satılmasının önüne geçilmesi ile ilgili çeşitli kesimlerle buluşmalar yaptıklarını dile getiren Yerlikaya, "Tüm okul müdürlerimizden yardım istedik. Bin 100 okul müdürümüz ile bir araya geldik. Çünkü 511 bin öğrencimiz var. Tüm mahalle muhtarları ile ilçe ilçe gezdiğimizde hep bu konuya değindik. Sonra imamlarımızdan yardım istedik. Onlarla da hasbihal ettik. Bu noktada onlardan da yardım almak zorunluluğumuzun altını çizdik. Ben faydalı olduğunu düşünüyorum. Daha sonra bu konu ile ilgili riskli olan mahallelerimizde misafir olduk. O mahallelerde de muhtarlarımız ve cami imamlarımızın her biri ile bir araya geldik. Uyuşturucuyu önlemenin birinci aşaması önleme. Önleme ile ilgili şehirde yaşayan 2 milyon hemşerimizin duyarlı gözlerine ve dillerine ihtiyacımız olduğunu söyledim." ifadelerini kullandı.
Uyuşturucuyla mücadelede herkesin üzerine çok önemli görevler düştüğünü belirten Yerlikaya, bu konuda vatandaşlardan yardım talep ederek, şunları sözlerine ekledi:
"Bir yerde bir satıcının olduğunu gördüğünüz zaman hiç düşünmeden, hiç kimseye bunu söylediğinizi söylemeden bizimle bunu paylaşabilirsiniz. Bunu yapmamız lazım. Benim ailemde ve komşularımda böyle bir sıkıntı yok, kimseyi de karşıma almayacağım mı demeliyiz? O çocuğun tedavi sürecine sıhhatli ve afiyetle buluşmasına yardımcı olmamız lazım. 'Bu sadece anne ve babanın özel sorunudur.' diyemeyiz, dememeliyiz. Eğer bu çocuk bizim sokakta, caddede, sitede, apartmanda böyle bir şey ile imtihan olduysa 'Bu imtihanı kaybetmede benim de katkım oldu.' demeliyiz. Biz kendimizi sorumlu hissetmeliyiz. O zaman mademki çocuğun uyuşturucuya bulaşması noktasında başarısız olduk, bari tedavi sürecinde katkıda bulunalım da kendimizi affettirelim. Hem hemşerilerimize hem de Allah'a kendimizi affettirelim. Allah'tan da yardım isteyeceğiz. Çünkü milletlerin birbirlerinin rekabetinde bazı kötü niyetliler için bir araç haline geldi. Terörün finansmanı haline gelmiş bir konudan bahsediyoruz."
Daha sonra söz alan Vali Yardımcısı Halil Uyamaz’ın yaptığı konuşmanın ardından uyuşturucuyla mücadele çalışmalarını destekleyen ve yararlılık gösteren kişilere plaketleri takdim edildi.
İLKHA