Filistin'de 2006 yılında yapılan ve Hamas'ın kazandığı seçimlerden bu yana siyonistlerin kara, deniz ve havadan abluka altına aldığı Gazze Şeridi'nde yoksulluk ve işsizlik çok ciddi boyutlara ulaşmış durumda.
Filistin Merkezi İstatistik Bürosunun (PCBS) raporuna göre, 2 milyona yakın kişinin yaşadığı Gazze'de yoksulluk oranı yüzde 53 seviyelerine gelirken yoksulluğun başlıca nedeninin siyonist ablukanın yol açtığı üretim krizi ve yerel sektördeki durgunluk olduğu belirtiliyor.
Terör çetesinin ablukasının yanı sıra Temmuz 2013'te gerçekleşen askeri darbenin ardından Mısır, Gazze'nin dünyaya açılan tek bağlantı noktası konumundaki Refah Sınır Kapısı'nı çoğu zaman kapalı tutuyor. Mısır yönetimi ayrıca Gazze'ye açılan tünelleri de yıktığı için şehirde birçok gıda ve malzemeye ulaşılamıyor.
Siyonistlerin uyguladığı abluka nedeniyle yakıt sıkıntısı çekilen şehirde, günün neredeyse yarısında fazlasında ev ve iş yerlerine elektrik verilemiyor. Bu da imalathanelerin kapanmasına ya da üretiminin azalmasına neden oluyor.
Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin 2016 sonunda yayımladığı rapora göre, Gazze'de yaşayan 2 milyona yakın kişiden 1,3 milyonu yardıma muhtaç. Ailelerin yüzde 47'si ise güvenli gıdaya ulaşmakta zorlanıyor. (İLKHA)