Bismil'de DİMAY DER tarafından liselilere yönelik “İslami Gençlik ve Eğitimde Başarılı Olmanın Rolü” adlı bir seminer düzenledi.
Bismil İmam Hatip-Der (DİMAY DER)düzenlediği programa İMKB Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bismil Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Mecit Çeik Kız Anadolu İmam Hatip lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve yöneticileri katılım gösterdi.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Bismil İmam Hatip-Der’in çalışmalarının anlatıldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından, Eğitimci Medeni Taş “İslami Gençlik ve Eğitimde Başarılı Olmanın Rolü” konulu seminer verdi.
Konuşmasında gençliğin önemine, bugününe ve geleceğine değinen Medeni Taş, şunları söyledi: “Yeri geldiğinde gençliğin başına bela olan, yeri geldiğinde gençliği kıymetli kılan, yeri geldiğinde gençliği aziz kılan ve yeri geldiğinde de maalesef genci rezil eden üç nokta vardır. Bunların birincisi şehvet, ikincisi hareket, üçüncüsü cesarettir. Bu üç kavramı iyi bilmek ve bizdeki potansiyelini iyi çözmek gerekir. Şehvet düşkünlüğü bizleri utanç verici durumlardan dolayı gün yüzüne çıkartmayacak kadar kötü yapar. Hareket odur ki, var olan enerjiyi doğru yere kanalize edebilmektir. Fakat maalesef çoğu kez yanlış bir şekilde suiistimal edilir ve İslam düşmanları bu hareketten faydalanarak fitne, kan, kaos ve gözyaşına sebep olur. Cesaret ise bizleri Hz. Ali gibi, Hz. Hüseyin gibi tarihin sayfalarında adımızı şanla şerefle yazdıracaktır.”
Taş, "Bizler bu noktaların her birinde sıkıntıya düşen kardeşlerimiz için bir idol vermeye çalışacağız. Şehvet konusunda erkek kardeşlerimiz Hz. Yusuf’u örnek edinmelidir. Hanım kardeşlerimiz ise Hz. Meryem'i. Hareket konusunda erkek kardeşlerimizin idolü Hz. Ali, hanım kardeşlerimizin idolü Hz. Hatice olmalıdır. Onlar ki İslam dininin ilk günlerinde bu harekete gönül vermiş ve hareketleriyle, direnç ve fedakarlarıyla İslam'a sahip çıkmışlardır. Cesaret konusuna gelince erkek kardeşlerimizin idolü sahabeden Berra bin Malik, hanım kardeşlerimiz içinde Hz. Sümeyra bir rol ve model olacaktır.” dedi.
Konuşmasının sonunda 10 maddeyle gençliğin nasıl olması gerektiğini ifade eden Taş, şunları ifade etti: "Şahsiyet ve Ahlak abidesi bir gençlik; önce ahlak, önce şahsiyet diyen ve her an patlamaya hazır bomba olmayan bir gençlik.
Aklını kiraya vermeyen ama aklını da putlaştırmayan bir gençlik; ne kuru kuruya itaat eden ne de serseri bir gençlik. Emanetin ağırlığını omuzlarında hisseden bir gençlik.
Sorunlu değil sorumlu bir gençlik; Allah’a, insana, yere, göğe, toprağa suya, kurda-kuşa herkesin hakkını veren bir gençlik. Kâğıt isteyince kalemi de getiren, secdeye alnı ile birlikte egosunu da koyan bir gençlik. Kim var denildiğinde sağa sola bakmadan ben varım diyebilen bir gençlik.
Kusursuz değil kusurunu bilen bir gençlik; kusursuz gençlik istemiyoruz, kusurunu bilen bir gençlik istiyoruz. Adem de kusur işledi İblis'te...Adem kusurunu bildiği için 'adam' oldu , İblis günahını savunduğu için 'şeytan' oldu. Atalarının, babalarının yolunda değil sıratı müstakim üzere olan bir gençlik...
Kınayıcının kınamasına aldırış etmeden hakkın yolunda giden ve Hakkı Allah'tan öğrenen bir gençlik.
Taklitçi değil tahkikçi (araştırmacı) bir gençlik; sırf konuşmak için konuşmayan, sormazsam ölürüm diyen bir gençlik. Soruları olan bir gençlik.
Umut, ufuk, uyum sahibi bir gençlik; umut sahibi dipdiri bir gençlik. Uyuşuk olmayan, sahip olacağı umut ile Yusuf'u kuyudan çıkarabilmeli.
Ufku gören, ufuklar çizen, mesafe mesafe büyüyen bir gençlik; uyum sahibi ümit sahibi bir gençlik. Herkesin bir rüyası var; benim rüyam da ümmetçilik olsun diyen bir gençlik.
Zaaflarını duygularını acılarını yönetebilen bir gençlik…
Aşk, adanmışlık, aidiyet sahibi bir gençlik; tutkunun, zinanın, flörtün adını aşk koymayan, secdeye aşk diyebilen bir gençlik. Kara sevdanın peşinde değil, berrak sevdayı kovalayan bir gençlik...Yani Yusuf olabilen, iffetini muhafaza eden, sabıkasını deldirmeyen bir gençlik…
Her şeye rağmen Yunus olabilen Yunusvari tevbe edebilen bir gençlik; Lailahe illa ente sübhaneke inni kuntû minezzalimin... 'Kendisinden başka ilah olmayan Yüce Allah’ım! Sen her türlü eksiklikten münezzehsin. Şüphesiz ben zalimlerden oldum.' diyebilen ve günahlarından tövbe edebilen bir gençlik." (İLKHA)