DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Diyarbakır Pi Analitik Dershaneleri ve Fatih Üniversitesi üniversiteye hazırlık öğrencilerine yönelik "Sınav Kaygısını Yenme ve Sınav Tercihleri" isimli bir seminer düzenlendi. Seminere D.Ü Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Uçar, D.Ü Öğretim görevlilerinden Dr. Mustafa Avcı, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Çoban, Pi Analitik Dershanesi Yönetim kurulu üyeleri, dershane öğretmenleri, üniversite hazırlık öğrencileri ve öğrenci velileri katıldı.
Öğrenci velilerine seslenen Pi Analitik Dershanesi Müdürü Sebahattin Yetiman, "Bir gencin kafasına girebilmek için önce onun gönlüne girmek lazım. Gönüllere girilmeden kafalara girilmiyor. Gençler milletler için bulunmaz bir nimet, önemli bir güç ve yararlanılması gerekli olan muazzam bir kuvvettir. Bir millet gençlerinden iyi yolda yararlanabilirse hem o millet için hem de insanlık için sonsuz yararlar sağlar. Böyle bir sonuç ancak gençliğin iyiye güzele yönlendirilmesiyle elde edilir. Gençlik ihmale uğrarsa yoldan çıkarsa hem o toplum ve hem de gençliğin kendisi ülke için endişe ve üzüntü kaynağı haline gelir. Bir ülkenin yarınlarından emin olması yetiştirdiği gençliğin sağlıklı duyarlı ve tutarlı olmasıyla mümkündür. Gençlerine iyi imkânlar hazırlamayan, onların ihtiyaçlarını göremeyen, seslerini duyamayan milletler geleceğini tehlikeye atan milletlerdir. Bir toplumu yok etmek isteyen şer güçler öncelikle o toplumun değerlerini ve gençliğini hedef alırlar. Bilirler ki değerlerini yitirmiş ve gençliği ifsat olmuş milletler şer güçlerine karşı dayanma gücüne devam edemezler. İç barış ve huzurlarını kaybederler. Anneler babalar olarak biz gençlerimizle konuşmazsak o şer güçler gençlerimizle görüşürler ve kendi isteklerini arzularını gençlerimize aşılayabilirler" şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından Dicle Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Uçar, D.Ü Meslek Yüksek Okulu hakkında kısaca bilgiler aktardı. Sınav Kaygısı ile ilgili öğretim görevlisi Dr. Mustafa Avcı öğrencilere bir slayt gösterimi sundu. Gösterimin ardından dershanenin Edebiyat Öğretmeni olan Haşim Bingöl'ün seslendirdiği şiir katılımcılara duygu yüklü anlar yaşattı.
Ailede Söz Birliği Olmalı
Öğrencilere ve öğrenci velilerine tavsiyelerde bulunan Yrd Doç Dr Ahmet Çoban, "Ailede söz birliği olmalı, anne ve babanın sözleri bir olmalı. Her akşam çocuklarımızla sorunlarıyla ilgili konuşulmalı" dedi.
Konuşmanın ardından Edebiyat Öğretmeni Bilal Bağlan'ın seslendirdiği şiir katılımcıların beğenisini toplarken Fatih Üniversitesi Sanat Tiyatrosu tarafından sergilenen "Cinnet-i Tercih" isimli tiyatro gösterimiyle program sona erdi.
Programın amacıyla ilgili bilgi veren Diyarbakır Pi Analitik Dersanesi rehber öğretmeni Mehmet Nuri Sezer, Programın genel amacı, öğrencilerimizin girecekleri sınava yönelik kaygılarını izole etmek için hazırlamış olduğumuz bir çalışmaydı. Bu çalışmadan beklentilerimiz özellikle öğrencilerimizin bu sınav sürecinde kendi çalışmalarındaki ciddiyeti kavramaları için yaptığımız bir organizasyondu" şeklinde konuştu. (Emrullah Araz - İLKHA)