Havaların soğumasıyla beraber gribal enfeksiyonlarda artış beklendiğini ifade eden Levent, özellikle hamileler, çocuklar, 65 yaş ve üzeri kişiler, gebeler, kronik böbrek, karaciğer, kalp, kanserli hastaların ve bağışıklık sistemleri düşük olan hastalara bu mevsimde taze meyve ve sebzeyi tüketmelerini önerdiklerini belirtti.
Havaların soğumasıyla insanların kapalı mekânlara yöneldiğine dikkat çeken Levent, çocukların hasta olduğu süre içerisinde bulaş olmaması için evde istirahat etmesinin hem onun hem de okul arkadaşları için çok önemli olduğuna dikkat çekti.
"Gribal enfeksiyonlardan korunmanın en iyi yolu kişisel hijyen ve temizlik"
Gribal Enfeksiyonlarda kişilerin nasıl bir yol izleyeceği ve ne yapabileceğine dikkat çeken Levent, "Öncelikle gribal enfeksiyonlardan korunmanın en iyi yolu kişisel hijyen, temizlik kurallarına riayet etmektir. Bunların başında ellerimizi sık bir şekilde sabunla yıkamak, kirli ellerle ağız, burun ve gözlerimize temas etmememiz, kalabalık ve kapalı yerlerde çok durmamamız, eğer bir kişi hasta ise onunla teması azaltmamız gerekiyor. Özellikle okulda okuyan çocuğumuz varsa hasta olduğu süre içerisinde bulaş olmaması amacıyla evde istirahat etmesi hem onun hem de okul arkadaşları için çok önemli." ifadelerini kullandı.
"Bu mevsimde taze meyve sebze tüketmeyi ve sağlıklı beslenmeyi öneriyoruz"
Kişinin hasta olmadan önce dengeli ve doğal beslenmesi gerektiğine dikkat çeken Levent, "Bu önlemler gribal enfeksiyonlardan koruduğu gibi üst solunum enfeksiyonlarına karşı da koruyucudur. Gribal enfeksiyonlarda risk grubu dediğimiz hastalar 6 aydan büyük 2 yaşından küçük çocuklar, 65 yaş üstü yaşlılar, gebeler, kronik böbrek, karaciğer, kalp, kanserli ve bağışıklık sistemleri düşük olan hastalarımıza bu mevsimde taze meyve ve sebzeyi tüketmelerini öneriyoruz." diye konuştu
FİTO Terapi görmüş doktorların tavsiyesi olmadan bitkisel ilaçları kullanmaları tehlikeli olabilir
Gribal enfeksiyonlardan korunmak için halkın aktarlardan aldığı bitkisel ve takviye ürünlerine dikkat etmesi gerektiğine dikkat çeken Levent, Sağlıkta esas olan şeyin hastalığı tedavi etmek değil hastalığa yakalanmamak olduğuna dikkat çekti.
FİTO Terapi görmüş doktorların tavsiyesi olmadan bitkisel ilaçları kullanmanın tehlikeli olabileceğine dikkat çeken Levent, "Mutlaka onların tavsiyelerine uymaları gerekiyor. Bu ilaçların muhakkak etkisi olabilir ama kanıta dayalı olmalıdır. Her önüne gelen ben bu bitkisel çayı içeyim hastalığıma iyi gelebilir demesin, çünkü bitkisel ilaç hastanın kullandığı ilaçlarla bir etkileşim yapabilir. Bunun için bir FİTO Terapi eğitimi görmüş doktorun tavsiyesi eşliğinde kullanmaları daha uygun olacaktır." dedi. (İLKHA)