Günümüz problemlerini çözebilecek gençler yetiştirmek istiyoruz

İlahiyat Akademi Diyarbakır İstişare Toplantısı'na katılan İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, günümüz problemlerini çözebilecek kapasitede gençler yetiştirmek istediklerini belirtti.

İl ve ilçe müftüleri, ilahiyat fakültesi dekanları ve dekan yardımcıları ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kültür ve Eğitim Müdürlüğü personellerinin katılımıyla İlahiyat Akademi Diyarbakır İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen toplantı, iki gün boyunca devam edecek.

Konuyla ilgili bilgilendirme yapan Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) ve TDV'nin birlikte yürüttüğü İlahiyat Akademi programının içeriği hakkında istişare etmek üzere toplandıklarını söyledi.

Karabayır, "Gün geçmiyor ki Diyanet İşleri Başkanlığımızın hem yurt içinde hem yurt dışındaki hizmetleri büyümesin. Başkanlığımız, sorumluluğunun bilincinde hareket ederek hem yurt içerisinde hem de yurt dışında ciddi hizmetlere imza atıyor. Bu, toplumsal olarak da hissediliyor. Toplumumuz da bizden çok ciddi hizmetler bekliyor. Bizim kendi elemanlarımızı kendimizin yetiştirmesi ve alanında görev yapacak imam-hatibinden vaizine, müftüsüne varıncaya kadar daha donanımlı elemanların yetişmesi idealimiz var. Buna ihtiyaç hissediyoruz, bunu yapmak zorundayız. Bu vesileyle ilahiyat fakültelerinde okuyan öğrencilerimize il müftülükleri olarak Türkiye Diyanet Vakfının desteğiyle imkânlar, mekânlar hazırlayarak, onlara burslar vererek ilahiyat fakültesini okudukları dönemde takviye dersler ve programlar hazırlayıp Diyanet İşleri Başkanlığımızda gelecekte görev alabilmelerini sağlamak istiyoruz. Kendi elemanımızı bu şekilde yetiştirmiş olacağız." dedi.

Öğrenciler 5 yıl boyunca programa tabi tutulacak

Öğrencilerin seçilerek İlahiyat Akademisi'ne kaydolacaklarını dile getiren Karabayır, şunları söyledi: "Onlara ilahiyat fakültesi boyunca program sunulacak. Onların kabulleri sağlandıktan sonra 5 yıl boyunca programımız kendileri üzerinde uygulanacak. Biz de bugün yeni başlamış olan bu programın içeriği hakkında bölgedeki bütün faaliyetleri bir araya getirip 'Neler yapılıyor? Hangi il ne yapıyor?' diye program birliğinin sağlanması, varsa problemlerin çözülmesi, yeni projelerin üretilmesi adına istişare etmek üzere toplanmış bulunuyoruz."

"Medreselerimizden de istifade edilecek"

Akademide klasik metinler ve medreselerden de istifade edileceğini bildiren Karabayır, "Klasik metinlerimiz, programlarımızdan istifade edilecek. Bu vesileyle kadim geleneğimizin en güzel umdesi olan medreselerimizden de istifade edilecek. Medrese, ilahiyat ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın programı ile imam hatip liselerinden güç alarak inşallah bu alanda başkanlığımızda görev alabilecek, hem klasik metinlere rahatlıkla ulaşabilecek hem de günümüzün problemlerini çözebilecek, yaşanan problemleri görebilecek kapasitede gençler yetiştirmektir hayalimiz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır Diyarbakır'da
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Diyarbakır'da vatandaşlarla buluştu
Diyarbakırlı girişimcilerden "Boykot Market" projesi
Bu bir cinayettir, intihardır demesinler!
Duruşmada fenalaşan Narin'in babası Arif Güran hastaneye kaldırıldı