Hacamat nedir, hangi günlerde hacamat yaptırmak daha sağlıklı?

Haccam Fırat Özel, binlerce yıldır alternatif tıp olarak uygulanan ve insanlar için bir şifa kaynağı olan hacamatın Tıbb-i Nebevi'de de yer alan özel bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi.

Hazreti Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi Veselem) de yapıp tavsiye ettiği hacamatın, tespitli bazı günlerde yapılmasının insan vücudu için daha sağlıklı olduğunu hadisler ışığında anlatan Özel, hacamatın faydaları ve yöntemleri hakkında önemli bilgiler verdi.

Hacamatın sağlık açısından birçok faydasının olduğunu belirten Haccam Özel, hacamatın Peygamber Efendimiz'in bir sünneti olduğuna dikkat çekti.

Hacamat nedir?

Hacamatın emmek, bir yerden bir şey çekip çıkartmak manasına geldiğini aktaran Özel, "Hacamat, birtakım aletler yardımıyla, vücuda zarar veren, deri altında birikmiş, damarlarda dolaşmayan, âtıl kalmış pis kanın dışarıya atılma yöntemidir. Hacamat yapılacak bölge cam kavanoz, bardak veya kupa ile vakumlanır. Kupalar çıkarılarak deri bir neşter veya jiletle hafifçe çizilir. Kupalar tekrar takılarak kirli kan vücuttan çıkarılır. Bu yöntem vücudun değişik yerlerine uygulanmaktadır. Hasta organa yakın yerler özellikle tercih edilmektedir. Örneğin Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) baş ağrısından dolayı alnının her iki yanından, zehirlenmeden dolayı her iki omuz başı arasından, topuğundaki bir incinmeden dolayı da ayağının üzerinden kan aldırmıştır, hacamat yaptırmıştır." dedi.

"Peygamberimizin de tavsiye ettiği hacamat birçok hastalığa şifadır"

Hacamat ile ilgili birçok Hadis-i Şerif'in bulunduğunu belirten Özel "Aslında hacamatın tarihi, Peygamber Efendimiz'den çok öncesine dayanmaktadır. Yani en az 4-5 bin yıllık tarihi vardır. İnsanlığa en güzel örnek olan Peygamber Efendimiz de hacamat yaptırmıştır. Müslümanlar muhakkak Resulullah'ı her alanda taklit edip sünnetine riayet etmeliler. Müslümanlar hacamat ile ilgili birçok hadisi Tıbbı Nebevi'de görebilirler. Müslümanlar, bu ilme çok daha fazla rağbet göstermeliler. Peygamberimizin birçok hastalığı nasıl tedavi ettiği bu ilimlerde görülebilir." dedi.

"Hacamatın vücuda birçok faydası var"

Hacamat yaptırmanın birçok faydası olduğunu dile getiren Özel, "Hacamat; kırmızı kan hücrelerini büyüten, kanı katılaştıran, dolaşımı bozan fazla asitleri çıkarır. Kan ve dokulardaki gaz ve toksinleri atar, ödemleri çözer. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek vücuda direnç kazandırır. Kan üretimi ile görevli organları uyarır. Beyin fonksiyonlarını canlandırır. Ağrıları giderir. Hastalıkları önler. Özellikle baş ağrısı, migren, sinüzite birebirdir. Hacamat ayrıca; unutkanlık, hafıza zayıflığı, konsantrasyon eksikliği, kronik yorgunluk, çok uyku isteği, halsizlik, tansiyon, şeker, kolesterol gibi birçok hastalıklara da iyi gelir."

"Bugün hacamat yaptırmak apayrı bir fayda sağlar"

Peygamber Efendimiz'in hayatında uyguladığı hacamatın belirli günlerde yapılmasının tavsiye edildiğini vurgulayan Özel, "Peygamberimizin Pazar, Pazartesi ve salı günlerinde hacamat yaptırdığı veya bugünleri tavsiye ettiği bilinmektedir. Hadis-i Şeriflere göre Hicri ayın 17-19 ve 21'inci günlerinde hacamatın tavsiye edildiği görülmektedir. Özellikle bugün yani Zilhicce ayının 17'si olması ve bugünün de salı gününe denk gelmesi birçok kaynağa göre apayrı bir şifa kaynağı olduğu belirtiliyor. O yüzden özellikle bugün hacamat yaptıracaklar bu fırsatı kaçırmamalılar. Bugün hacamat yaptıracaklar bunun faydasını muhakkak görecekleridir." dedi.










İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır Diyarbakır'da
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Diyarbakır'da vatandaşlarla buluştu
Diyarbakırlı girişimcilerden "Boykot Market" projesi
Bu bir cinayettir, intihardır demesinler!
Duruşmada fenalaşan Narin'in babası Arif Güran hastaneye kaldırıldı