Gaziantep İl Müftülüğü binasında hayırsever iş adamlarına yönelik düzenlenen programda konuşan Diyanet Vakfı ikiinci Başkanı Mazhar Bilgin, kampanyaya en çok bağışı yapan ilin Gaziantep olduğunu söyledi.
10 farklı dilde hazırlanan Kur'an-ı Kerim nüshalarının Ortadoğu'daki 17 farklı ülkenin yanı sıra Balkanlar ve Orta Asya, Latin Amerika, Kafkaslar, Güney Asya ve Afrika ülkelerinde dağıtıldığını söyleyen Bilgin, yurt içi ve yurt dışından yoğun bir şekilde Kur'an-ı Kerim talebi gelmesi üzerine böyle bir kampanya başlatıldığını belirtti.
2015 yılının 6’ıncı ayında başlatılan ‘Hediyem Kuran Olsun’ kampanyasının mali değerinin 4 milyon TL olduğunu belirten Bilgin, şu ana kadar 345 bin Kur’an sayısına ulaşıldığını belirterek, “Bunun 27 bini yurt içine hediye edildi. Geriye kalan 318 bin Kur’an ise yurt dışına hediye edildi. Başlatılan kampanya kapsamında Gaziantep ilinden 81 bin Kur’an-ı Kerim hediyesi alındı.” dedi.
Gaziantep'te 81 bin Kur'an-ı Kerim hediyesi aldık
Gaziantep'ten kampanya için 100 bin adet sözü aldıklarını ifade eden Bilgin, "Gaziantep'te 81 bin Kur'an-ı Kerim hediyesi aldık. Teşekkür etmek amacıyla mütevelli heyeti adına Gaziantep’e geldim. Kur'an-ı Kerim evrensel bir kitaptır. Kur’an bir coğrafya, ırka veya bölgeye inen bir kitap değil. Bütün dünya coğrafyasında yaşayan akıl sahibi bütün insanlara inen bir kitap. Kur'an-ı Kerim'in muhatabı insanlardır. Kur'an-ı Kerim Mekke'de indi, Medine'den yeryüzüne dağıldı. Kur'an-ı Kerim bütün insanlığa hitap etmesi gerekiyorsa, bu görev müminlere düşer. Hiç kimse Kur'an'sız kalmasın hiç kimse Kur'an’ı tanımadan gitmesin düşüncesiyle böyle bir kampanya başlatıldı.”ifadelerini kullandı.
Herkes kendi diliyle Kur'an’ı okusun
Herkes kendi diliyle Kur'an’ı okusun yönünde çalışmalar yaptıklarını belirten Bilgin, hedeflerinin hayırsever iş adamlarının katkılarıyla yeryüzünde 180 farklı dilde Kur'an-ı Kerim meali dağıtmak olduğunu belirtti.
Bilgin, “Yurt dışında da özelikle elinde, evinde Kur’an-ı Kerim olmayan, ilahi mesajlardan mahrum kalan, Kur'an-ı Kerim'den haberi olup da kitabı olmayan Balkanlar, Afrika, Latin Amerika ülkeleri olmak üzere bütün dünya coğrafyalarına göndereceğiz inşallah. Şu anda 10 dilde Kur'an-ı Kerim'in dağıtımını yapıyor ve yapacağız. Bu çalışmalarla inşallah yeryüzünde konuşulan 180 lisana Kur'an’ı çevirisiyle beraber bütün dünya devam ettiğini hatırlattı.
Konuşmaların ardından hayırsever iş adamı Ahmet Ziylan'a Diyanet Vakfı ikinci Başkanı Mazhar Bilgin ve Gaziantep İl Müftüsü Çelik tarafından teşekkür belgesi ve Kur'an-ı Kerim hediye edildi.
İLKHA