HÜDA PAR: Medeniyetimizi inşa edecek yerli bir eğitim sistemi hayata geçirilmeli

HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanlığı, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, batıyı taklit etmekten vazgeçilmesi ve kendi medeniyetimizi inşa edecek yerli bir eğitim sistemini hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanlığı, bugün itibariyle sona eren 2018-2019 eğitim ve öğretim yılına dair yazılı bir mesaj yayımladı.

Mesajda yaz tatilinde ebeveynlere önemli tavsiyelerde bulunulurken, bütün öğretmen ve öğrencilere de hayırlı bir tatil geçirmeleri temennisinde bulunuldu.

Eğitim ve öğretime dair sorunların giderilmesinin çok önemli olduğu vurgulanan mesajda, yıllardır kronikleşmiş sorunların çözülemediği, bunun için yapılması gereken, batıyı taklit etmekten vazgeçilmesi ve kendi medeniyetimizi inşa edecek yerli bir eğitim sistemini hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekildi.

Mesajda, "2018 - 2019 eğitim-öğretim yılı 8 aylık yoğun bir ders ve sınav maratonunun ardından 14 Haziran 2019  tarihi itibariyle sona erdi. Böylece yaklaşık 18 milyon öğrencinin üç ay sürecek yaz tatilleri de başlamış oldu. Bu vesile ile eğitim camiasının bütün öğretmen ve öğrencilerine hayırlı bir yaz tatili geçirmelerini diliyoruz." denildi.

"Eğitim, bir ülkenin en önemli ve temel meselelerinden biridir"

Bir toplumun medeniyet seviyesinin, o toplumun eğitim kalitesiyle ortaya çıktığına işaret edilen mesajda, "Eğitim, bir ülkenin en önemli ve temel meselelerinden biridir. Toplumlar kendi kültür ve medeniyetlerini gelecek nesillere eğitim yoluyla aktarırlar. Bir toplumun medeniyet seviyesi, o toplumun eğitim kalitesi ile orantılıdır. Bir realitedir ki; eğitimde istenilen seviyede değilseniz sahip olduğunuz değerler mirasını yeni nesile aktaramazsınız. Bu nedenle eğitim ve öğretime dair sorunların giderilmesi çok önemlidir." ifadelerine yer verildi.

Yerli bir eğitim sisteminin hayata geçirilmesi gerektiği ifade edilen açıklamada şöyle devam edildi: "Türkiye'de eğitim ve öğretim, hem şekil hem de içerik olarak bizim kültür ve medeniyetimizi gelecek nesillere aktarabilecek durumda değildir. Yıllardır yapılan reform ve değişiklikler şekilcilikten öte bir anlam ifade etmediği için eğitimin kronikleşmiş sorunları da çözülemedi. Eğitim kalitesi sıralamasında dünyada 99'uncu sırada yer almamız bunun açık göstergesidir. Bunun için yapılması gereken, batıyı taklit etmekten vazgeçilmesi ve kendi medeniyetimizi inşa edecek yerli bir eğitim sistemini hayata geçirmektir."

"Yaz tatili, çocuklarımızın bir yıllık yoğun ders ve sınav stresini atmalarına vesile olmalıdır"

Yaz tatili nedeniyle ebeveynlere tavsiyelerde bulunulan açıklamada, "Eğitim sistemi, manevi değerler noktasındaki eksikleri tamamlamada yetersiz kaldığı için yaz tatili bu eksiklerin tamamlanması için önemli bir fırsata dönüştürülebilir. Bu eksikleri gidermeye matuf camilerde ve diğer özel dini kurumlarda düzenlenen yaz Kur'an kurslarından çocuklarımızın istifade etmeleri için veliler gerekli katkıyı yapabilmeli ve desteklemelidir. Yaz tatili, çocuklarımızın bir yıllık yoğun ders ve sınav stresini atmalarına vesile olmalıdır. Bununla beraber derslerden de tamamen kopmalarına engel olacak, zihindeki bilgileri taze tutacak hafif tempoda bir ders programı ile değerlendirilmelidir." denildi.

Tatilin "sanal hayata" dönüştürülmemesi için uyarılarda bulunulan açıklamada, "Zamanın gençliğinin temel sorunlarından bir tanesi de; çocukların reel hayattan kopmaları ve sanal bir hayata mahkûm hale gelmeleridir. Bu nedenle tatilin internet ve televizyon esareti altında sanal bir hayata dönüşmemesi için gerekli tedbirlere ağırlık vermek çok önemlidir. Çocuklarla birlikte kültürel ve sosyal faaliyetlerin yer alacağı 3 aylık bir plan yapılması, sonucu her ne şekilde olursa olsun okul karnesinin gündemden düşürülmesi, çocuğa karşı kesinlikle olumsuz bir tavır içine girilmemesi pedagojik bir gerekliliktir.  Çocuğumuzu olduğu gibi kabul etmeli, eksik gördüğümüz yönlerini gerekirse uzman pedagoglardan da destek alarak tamamlamaya gayret etmeliyiz." ifadeleri kullanıldı.

"2019-2020 Eğitim ve öğretim yılına sorunlarımızı aşmış olarak girmek istiyoruz"

Mesajda, "Yoğun ders programları ve ödevlerle çocuklara yüklenilip tatili okul döneminden daha stresli bir hale getirmenin bir getirisinin olmayacağının bilinmesi gerekir. Tatil gerçekten tatil olmalı; hem zihnen hem bedenen hem de ruhen çocuklarımızı dinlendirmelidir. Konulacak programların dinlendirici ve takviye edici aktivite olmalarına dikkat edilmesi hayati önem taşımaktadır. 2019-2020 Eğitim ve öğretim yılına sorunlarımızı aşmış olarak girmek istiyoruz. Bu vesile ile biz bütün eğitim camiasına hayırlı tatiller diliyoruz." temennisinde bulunuldu.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Okullarda yeni dönem: Kıyafet yönetmeliği değişti
20 bin öğretmen ataması sonuçları açıklandı
9 günlük ara tatil bitti: 20 milyon öğrenci okula döndü
Uzmanlar uyardı: Otorite eksikliği akran zorbalığını tetikliyor
HÜDA PAR: MEB'in verdiği ücretsiz kaynakların çeşitliliği ve içeriği zenginleştirilmeli