MERSİN - Doğumundan beri yatalak olan 16 yaşındaki Hüseyin Boyraz, bir gün olsun kendi ayakları üzerinde yürüyememiş. Baba Cengiz Boyraz, çocuğun doğduğu zaman hastanede bulunan hemşirelerin yanlış uygulamaları sonucu Sereblal Palsi (SP) hastalığına yakalandığını iddia etti. Boyraz, yardımsever vatandaşlara seslenerek çocuğuna yardım edilmesini istedi.
Baba Cengiz Boyraz, oğlu Hüseyin Boyraz'ın doğumundan sonra yaşadıklarını İlke Haber Ajansına anlattı.
Hastanede yanlış uygulama iddiası
Baba Cengiz Boyraz, "İlk çocuğum olan Hüseyin'in doğumu yaklaşık olarak 1,5 ay erken oldu. Çocuk doğduğu zaman hemşireler, kuveze koymuşlar ve hemşire odasına gitmişler. Kuvezde oksijen yetersizliği veya fazlalığından dolayı çocuğun, elleri morarmış, yüzü mosmor olmuş. O zaman kaynanam hemşireleri çağırmış. Hemşireler, hemen çocuğu kuvezden çıkarıp acile kaldırmışlar. İşte kuvezde çocuğun beyninde bir hasar meydana geliyor. Yaşanan olaydan üç gün sonra bizi taburcu ettiler. Çocuğu eve getirdikten sonra yaklaşık olarak bir buçuk ay boyunca sürekli ağlıyordu. O sıralarda kendisini bir yay gibi kasıyordu. Daha sonra doktorlara götürmeye başladım. Dördüncü ayın sonunda doktorlar Sereblal Palsi (SP) teşhisi koydular ve çocuğun özürlü dediler. O günden sora yaklaşık 16 yıl geçti. Hüseyin, bir gün olsun kendi başına yürüyemedi" dedi.
Duruma dayanamayan anne evi terk etti
Çocuğun içerisinde bulunduğu durumdan dolayı eşi tarafından terk edildiği söyleyen Boyraz sözlerine şöyle devam etti, "O dönemde devletin şimdi olduğu gibi yardımları yoktu. Bakım ücreti, Rehabilitasyon merkezleri gibi... Maddi durumumuz iyi olmadığı için, Hüseyin ile yeteri kadar ilgilenemedik. Hastanelere götüremedik. Fakirlik ve çocuğun bu durumuna dayanamayan Hüseyin'in annesi, beni ve Hüseyni bu halde bırakarak terk etti. Defalarca çağırmamıza rağmen gelmedi. Boşanmak zorunda kaldım. Sonra Hüseyin'in bakımı anneme kaldı. Annem de yaşlı olduğundan bakmakta zorluk çektiği için evlenmek zorunda kaldım" dedi.
Hüseyin 16 senedir yatalak
Yaşadıkları sıkıntılar yüzünden Malatya'ya taşınmak zorunda olduklarını anlatan Boyraz, Hüseyin'in tedavi süreci hakkında ise şu bilgileri verdi, "2001 yılında Malatya'ya taşındım. Hüseyin'i İsmet İnönü Üniversitesinin fizik tedavi bölümüne götürdüm. Noroloji bölümüne götürdüm. Defalarca emarı çekildi. Doktorların bize önerdikleri pek bir şeyleri yoktu. Bir ara botoks iğneleri de yapıldı fakat bir netice alamadık. Daha sonra ilaç tedavileri uygulandı fakat bir netice alamadık. Önceden bayılmaları vardı şuan o yok. Ne kadar uğraşsak da, ne kadar çaba sarf etsek de bir çaresi yok. Doktorların bize önerdiği, sürekli egzersiz yaptırmaktı. 16 yıldır çocuk bu şekilde yatalak. Hiç bir ihtiyacını gideremiyor. Bakımını ben, annem ve eşim yapıyoruz" dedi.
Hayırseverlerden yardım bekliyorum
Maddi durumlarından dolayı Hüseyin'in gerekli tedavilerini yapamadıklarını belirten Cengiz Boyraz, hayırsever vatandaşlara seslenerek şunları söyledi, "Kiracıyız. Maddi durumumuz iyi olmadığı için çocuğu tedavisini daha iyi koşullarda gerçekleştiremedik. Devletin verdiği yardım ancak bakımına gidiyor. Diğer aletleri alamadık. Yürüteçler 7 bin 500 TL ve bazı aletler daha var. Bunların alımı konusunda yardımsever vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz. Müslümanlardan bu durumumuz için dua bekliyoruz. Allah tüm hastalara acil şifalar versin."
Torunumun tedavisinden başka bir şey istemiyorum
1,5 yaşından itibaren torununa baktığını söyleyen nene Havva Boyraz ise "Oğlumun durumu iyi olmadığı için, Hüseyin'in gerekli tedavisini yapamadı. Varsa torumun tedavi edilmesini istiyorum başka da bir şey istemiyorum" dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)