İftarlarda Ümmet Buluşması

Avrupa'da faaliyet yürüten İslami sivil toplum kuruluşları ve Camilerin Ramazan programlarına yoğun bir ilgi var.

İSVIÇRE - Basel şehrinde faaliyet yürüten Said-i Nursi Camii kuruluşundan bu yana her Ramazan ayında düzenlediği özel programlarına bu yıl da devam ediyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden ve İslam coğrafyalarından misafirleri olan camide farklı dil, renk, ırk ve mezheplere sahip Müslümanlar, ümmet bilinci ile bir arada iftarlarını yaparak teravih namazlarını kılıyor. Avrupa'nın farklı ülkelerinde çalışmalarını yürüten İslami sivil toplum kuruluşlarının Ramazan ayında düzenledikleri iftar programları ve Ramazan özel programları Avrupa'da yaşayan Müslümanlar tarafından teveccühle karşılanıp büyük takdir görüyor.
 

Basel Said-i Nursi Camii'nin her akşam verdiği iftar yemeklerine katılanlardan Afganistanlı İbrahim Bakeri, tahrif edilmiş Hristiyanlığın toplumun değer yargısı olduğu ve insanların çoğunun inançsız bir yaşam sürdüğü İsviçre'de böylesi güzel ve hayırlı faaliyetleri sürdüren camilerin varlığını ve hayırlı çalışmalarının orada yaşayan Müslümanlar için büyük bir nimet olduğunu söyledi.
 

Mezhepsel İnançları Farklı Olsa da "Müslümanlar Kardeştir"
Üç yıldır İsviçre'de yaşayan ve Caferi Mezhebine tabi olan İbrahim Bakeri, "Buraya gelmeden önce Sünni kardeşlerimle ilgili olarak zihnimde bir takım olumsuz önyargılarım vardı. Said-i Nursi Camiine gelmeye başladıktan sonra İslam'ın vermiş olduğu güzellikten dolayı buradaki insanların birbirlerine sevgi ile baktıklarını gördüm ve mezhepsel ayrımcılık yapılmaksızın birbirlerine sevgi ile baktıklarına kardeşçe yaşadıklarına şahit oldum. Burdaki insanları tanıdıkça kendi önyargılarımdan kurtularak aslında temelde aynı Allah'a inanan aynı Kıbleye yönelen Müslümanların, dünyanın neresinde olursa olsun itikadi mezhep ihtilaflarına takılmadan kardeş olabileceklerinin farkına vardım" ifadeleriyle Şiiler ile Sünniler arasındaki Mezhebsel farklılıkların İslam kardeşliğine engel olmadığına vurgu yaptı.

 

İki yıldır fırsat buldukça Said-i Nursi Camii'ne geldiğini ifade eden Bakeri, "Burada farklı ırk, etnik kültür ve mezheplere sahip insanların aynı sofrada yer alması beni çok etkiliyor ve bu durum benim imanımı şarj ediyor." dedi. (Hamza Korkut - İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

2024 siyer yarışması soru ve cevapları
2023 siyer yarışması soru ve cevapları
Siyer Yarışması kayıtları 100 binlere ulaştı
Nisanur dergisi ağustos sayısı, "Siyaset, Müslüman ve Kadın" başlığıyla çıktı
İnzar dergisi ağustos sayısında "Sapma" konusunu işledi