İHH'nın Yardım Tırları Suriye'ye Girdi

İHH İnsani Yardım Vakfı organizatörlüğünde İstanbul'dan hareket eden 33 tırdan 8'i, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan giriş yaparak Suriye'nin Esselame Sınır Kapısı'na ulaştı.

HABER MRK-300 kadar sivil toplum kuruluşunun Suriye halkına yönelik düzenlediği, ''Kış geldi. Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyası çerçevesinde hayırseverlerin bağışları sürüyor.

 

İHH İnsani Yardım Vakfı organizatörlüğünde İstanbul'dan hareket eden ve Suriye halkına un, battaniye, temel ihtiyaç malzemeleri taşıyan 33 tırdan 8'i, Esselame Sınır Kapısı'na ulaştı. Essaleme Sınır Kapısı'nda toplanacak olan tırlar, sayım yapıldıktan sonra dağıtım yapmak için Suriye'nin çeşitli bölgelerine hareket edecek.

 

6 Tır Yayladağı İlçesine Ulaştı

İstanbul'dan yola çıkan, içerisinde battaniye ve un bulunan 6 tır, Hatay'ın Yayladağı ilçesine geldi. Suriye Türkleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nden Nidal Molla, 6 tırın her birinde 24 ton un ve çok sayıda battaniye bulunduğunu bildirdi.

 

İzmir'de 3 tır un yardımı

Ayrıca bayanlardan oluşan İzmir Özgür-Der ve İzmir İHH grubu beraberlerinde 3 tır un yardımı Suriyelilere ulaştırdı.


Biraz daha hassas ve duyarlı olmalıyız

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Osman Atalay, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'nda yaptığı açıklamada, Halep ve Suriye genelinde insani trajedinin yaşandığını, buna seyirci kalmamak için yardım yapmak gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: ''Bosna'daki katliam ve felaket karşısında, Türkiye halkı ve sivil toplum örgütleri son derece duyarlılık göstermişti. Dün Bosna'da yaşanan katliamın bir benzeri Suriye'de yaşanıyor. O açıdan bizim sivil toplum örgütleri olarak biraz daha hassas ve duyarlı olmamız gerekiyor. Azez'de geçen hafta 6 bin civarında insan çadırlarda yaşıyordu. Ama son 3, 4 gün içerisinde Azez ve Halep kırsalındaki yoğun bombardıman sebebiyle buna 4 bin kişi daha eklendi. Bugünlerde gerçekten çok soğuk var. Çadırlarda yaşayan insanların durumu iyi değil. Çocuk ve kadınlarda hastalıklar baş göstermeye başladı. Bunu da düşünmek gerekiyor. Elektrik ve mazot yok. Bu çadırlarda ısınma problemi var. Çadırlarda çocuklar ve yaşlılar var. Naylon çadırlarda yaşayan insanların daha fazla sağlıklarını koruyamayacaklarını tahmin ediyoruz. Halep'ten gelen kamyonlara boşaltılacak unlar, daha sonra Halep'e doğru yola çıkacak. Bu kampanya çerçevesinde sadece İstanbul'dan değil, Türkiye'nin birçok yerinden; Bursa'dan, İzmir'den, Giresun'dan, birçok şehirlerden kampanyaya ilgi var. Çünkü hayat şartları her geçen gün Halep'te ve Suriye topraklarında zorlaşıyor. Suriye'de yaşayanlar için açlık tehlikesi var gerçekten; 10 milyon insan için önümüzdeki günlerde açlık sorunu olacak. Un yok, maya yok, bunlar olsa elektrik yok. Mazot yok, ekmek yapmak her geçen gün zorlaşıyor. Suriye için bir tehlike daha var. Özellikle havaların soğumasıyla çocuklar ve yaşlılar için hastalık tehlikesi var. Çadır kentte elektriğin olmaması, ısıtıcıların olmaması, sobanın olmaması nedeniyle, çocuklar üzerinde ciddi hastalık tehlikesi var."

 

Bu arada, Suriye'deki patlamaların sesi Türk tarafına kadar gelirken, yardımlar bombalar altında Suriye'ye ulaştırılıyor. (Osman İçli-İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dernek Faaliyetleri Haberleri

Umut Kervanı 2023 yılında 105 milyon liradan fazla yardım ulaştırdı
Avrupa Yetim Eli'nden dünyanın en yoksul ülkesinde nakdi yardım
Yetimler Vakfı’ndan hayırseverlere çağrı
Allah rızası için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz
Yetimlerle dayanışma gecesi düzenleyecek