İhracatçılar Tecrübelerini Paylaştı

Ekonomi Bakanlığı ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen "Dış Ticaret Eğitim Semineri" Mersin Ticaret ve Sanayi Odasında yapıldı.

MERSİN - Ekonomi Bakanlığı ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen "Dış Ticaret Eğitim Semineri" Mersin Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi. Seminere Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Recep Aslan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, firma yetkilileri ile çok sayıda davetli katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Recep Aslan, "Bu tür toplantıların amacı Bakanlığımızı tanıtmak, hizmetler hakkında bilgi vermek ve firmalarla işbirliği sağlamaktır. Bakanlık olarak vizyonumuz; Ülkemizin ekonomik ve ticari alanda dünyada lider ülkeler arasında yer almasına öncülük eden kurum olmaktır. Stratejik hedefimiz, dünya mal ticaretinden bugün aldığımız yüzde 0,8'lik payı artırmak, dünya mal ticaretinden 2015 yılında yüzde 1 pay alarak ihracatımızı 170 milyar dolara, 2023 yılında da yüzde 1,5 pay alarak 500 milyar dolara çıkarmaktır. Yurtdışı teşkilatında 160 merkezde 236 personelimiz bulunuyor. Bakanlığımızın ana hizmet birimlerini; İhracat Genel Müdürlüğü, İthalat Genel Müdürlüğü, Anlaşmalar Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü, Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü, Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü ile Ekonomik Araştırmalar ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü oluşturuyor" dedi.


İhracatçılarından Tecrübe Paylaşımları konulu oturumda konuşan Özbal Çelik Boru San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tufan Ballı, "Özbal Çelik Boru olarak ilk ihracatımızı 2003 yılında gerçekleştirdik. İhracat her firmanın, her üretenin mutlaka ajandasında olması gereken bir olgudur. Ürettiğiniz ürünün dünyanın herhangi bir yerinde kullanılması çok gurur verici. Bunun yanında ihracat ile kaliteli üretim yapmayı, sertifikalanmayı ve kendimizi geliştirmeyi öğrendik. 2003 yılında 400 bin Euro ile başladığımız ciromuz 2010 yılında 33 milyon Euro'ya ulaştı. Hiçbir zaman durup beklemedik. Ülke ülke gezip projeye dayalı çalışmalar yaptık. Hangi ülkede ne üretilmiyor bunu tespit edip, buna göre hareket ettik. 2003-2012 yılları arasında 30 ülkeye ihracat gerçekleştirdik. Yaşanan Arap Baharı bizim de ihracatımızı etkiledi. Ama biz kriz var diye durmadık. Yeni pazarlar aramaya devam ettik" şeklinde konuştu.


Tecrübe Paylaşımı oturumunun diğer konuğu, 2006 yılında üretime geçtiklerini belirten Teknopanel Çatı ve Cephe Panelleri Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kahveci, "Üretimimizin yüzde 40'ını ihraç etme hedefiyle çıktık yola. Bu hedef doğrultusunda kaliteli ürün üreterek pazar arayışına başladık. 2011 yılı itibariyle 18 ülkeye 35 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiriyoruz. İşe nasıl başlayacağınız çok önemli. Hedeflerinizi baştan belirleyerek yola çıkmanız lazım. Bunun yanında geleceğe yatırım ve kendinizi tanıtmak amacıyla mutlaka fuarlara katılmalısınız. İyi bir web siteniz olmalı ve e-ticareti iyi kullanmalısınız" diye konuştu. (Osman Öksüz-İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mersin Haberleri

Mersin'de palet fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı
Mersin Bozyazı'da orman yangını
Çocuğunu trafik kazasında kaybeden aile adalet arıyor
HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Sağlam Mersin'de temaslarına devam ediyor
HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Sağlam, Mersin'de il teşkilatı üyeleriyle bir araya geldi