Gazete, İngiltere Genelkurmay Başkanı General David Richards'ın bu yöndeki kaygılarını Londra'da hükümete ilettiğini, ayrıca Amerikalı ve Avrupalı yetkililerin de konuyu bölge ülkeleriyle görüştüğünü aktarıyor.
Independent, Beşar Esad yönetiminin son kertede kitle imha silahlarına başvurması olasılığına karşı Nato'nun Türkiye'ye Patriot füze savunma sistemini yerleştirdirdiğini anımsatıyor.
Ama gazete, Suriye hükükmetinden duyulan kaygıların yanısıra, bu tehlikeli silahların muhalefet saflarında çarpışan İslamcı militanların eline geçmesi olasılığının da Londra ve Washington'da korkulara yol açtığını bildiriyor.
Uranyum iddiası
Financial Times, kimyasal silahlara ilaveten Suriye'nin kayda değer miktarda sahip olduğu düşünülen uranyum rezervinin akıbetinin de endişelerin odağına oturduğunu yazıyor.
Gazetenin görüşlerini aktardığı nükleer enerji uzmanlarına göre, Suriye'nin elinde 50 tona varan zenginleştirilmemiş uranyum olabilir.
Financial Times, Suriye'nin nükleer programına ilişkin çok az bilgiye sahip olunduğuna dikkat çekiyor.
Fakat gazete, Suriye'nin doğusunda Kuzey Kore'nin yardımıyla inşa edildiği sanılan bir reaktörün Eylül 2007 tarihinde İsrail savaş uçakları tarafından imha edildiğini hatırlatıyor.
Financial Times'a görüş bildiren Amerikalı ve Orta Doğulu uzmanlar, reaktör inşa eden Suriye'nin elinde uranyum da olması gerektiğini ileri sürüyor.
Gazete, Suriye'deki saf uranyumun müttefik İran'a nakledilmesi olasılığından kaygılarını dile getirenler olduğunu aktarıyor.
Afganistan saldırısı
Daily Telegraph, İngiltere ordusunun 2013'te Afganistan'da verdiği ilk can kaybının ülkenin güneyinde Afgan ordusuna bağlı bir askerin açtığı ateş sonucu gerçekleştiğini bildiriyor.
Helmand bölgesinde konuşlanan askerlere ateş açan Afgan, gazetenin bildirdiğine göre altı İngiliz askerin de yaralanmasına neden oldu.
Daily Telegraph, Nato önderliğindeki uluslararası koalisyona bağlı askerin ölüm haberi ardından Taliban'ın sorumluluğu üstlenen bir açıklama yayınladığını, fakat olayın nasıl meydana geldiği konusunda çelişkili bilgilerin geldiğini aktarıyor.
Gazete, yerel bir yetkilinin İngilizlerle birlikte görev yapan bir grup Afgan askerin kendi içlerinde öfkeli bir tartışmaya girdiğini ve bu esnada aralarından birinin etrafa ateş açmaya başladığını, İngiliz askerin de kaza kurşununa kurban gittiğini söylediğini bildiriyor.
Ateş açan askerin kendisinin de vurularak öldürüldüğünü yazan Daily Telegraph, bu olayın nasıl gerçekleştiği konusunda görüşler farklı olsa da, son bir bir yıl içerisinde uluslararası güçte görevli 60'ı aşkın askerin, Afgan güvenlik birimlerinin üniformasını giymiş kişiler tarafından öldürüldüğüne vurgu yapıyor.
Telegraph, bu tip saldırıların 2014'e kadar Afganistan'da güvenliği yerel kuvvetlere teslim etme planlarının sorgulanmasına yol açtığını yazıyor. Gazete, Ekim 2001 tarihinde başlayan Afganistan operasyonunda bugüne değin ölen İngiliz askerlerin sayısını ise 439 olarak veriyor.
Amerika Birleşik Devletleri'nde 425 bin dolarlık ikramiyeyi kazanan piyango talihlisini, çek daha yeni eline geçtikten sonra bulan talihsiz son, gazetelerin yer verdiği ortak haberler arasında.
Piyangodan siyanür çıktı
Independent, 46 yaşındaki Urooj Khan'ın ikramiyesini aldıktan sonra ölümünün siyanür zehirlenmesine bağlandığını ve polisin cinayet soruşturması başlattığını bildiriyor.
Gazete, Chicago kentinde yaşayan ve dinine bağlı bir Müslüman olan Urooj Khan'ın, 2010 yılında Hacca gittikten sonra kumar oynamama sözü verdiğini, ama nadiren bu sözü piyango oynarak bozduğunu ve bu nadir anlardan birinde büyük ikramiyeyi vurduğunu yazıyor.
Ölümü ilk başta doğal nedenlerden sanılsa da bir yakınının başvurusu üzerine yapılan otopside, doktorlar öldürücü miktarda siyanür aldığını tespit ediyorlar.
Independent'ın aktardığına göre çeşitli kuru temizleme dükkanlarının sahibi olan Urooj Khan, çekini aldığında kazandığı parayı kısmen işine yatıracağını, kısmen de bir çocuk hastanesine bağışta bulunacağını söylemişti.
Illinois eyaleti piyango idaresi sözcüsü, bir talihlinin ölümü halinde kazandığı ikramiyenin mirasçılarına kaldığını belirtiyor. BBC