Yapılan açılış konuşmasında, “Van’ın İpekyolu ilçesindeki nüfusun çoğunluğu göçle gelen ailelerden oluşmaktadır. Sosyo-ekonomik düzeyi düşük ailelerin çocukları dezavantajlıdır. Bu dezavantajlı öğrenciler maddi imkânsızlıklar nedeni ile yeteneklerini ortaya çıkarma ve geliştirme imkânı da bulamamaktadır. İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu proje ile dezavantajlı öğrencileri geleceğe hazırlamayı hedeflemektedir. Çünkü dünya Dördüncü Sanayi Devrimine geçti. Bu gelişme, eğitimde de çağa uygun, yenilik yapma zorunluluğunu getirmektedir." ifadelerine yer verildi.
" Üreten bir toplumun temeli eğitim ile atılır"
21. yüzyılda yeni nesil teknolojileri kullanabilen, teknoloji üreten, ürettiklerine inovasyon yapabilen ve rekabet edebilen toplumların ayakta durabileceğini belirten proje koordinatörleri Betül Duran İnci ve Mehmet Aziz Şahin, "Dünyada en değerli yatırım insana yapılan yatırım olarak görülmektedir. Üreten bir toplumun temeli eğitim ile atılır. Endüstri 4.0 devrimine geleceğin nitelikli ve donanımlı insan kaynağını yetiştirmek önem arz etmektedir. Bu nedenle TRB2 Bölgesinde eğitim-öğretim hizmeti veren müdürlüğümüz çağımızın gerekliliği olan endüstri 4.0 devrimine öğrencileri ve öğretmenleri hazırlamak amacı ile Temel Yazılım, Robotik ve Kodlama, 3D Yazıcı Programlama ve STEM eğitimi vermeyi ve gerekli materyali sağlamayı hedeflemiştir." vurgusunu yaptı.
"Dezavantajlı bölgelerde bulunan 10 okula MAKER atölyesi kurulacaktır"
Destekten doğrudan yararlanacak grupların, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı dezavantajlı bölgelerde bulunan ortaokul ve lise öğrencileri olacağını aktaran koordinatörler, Proje ile 500 lise ve ortaokul öğretmen ve öğrencilerine; Temel Yazılım, Robotik ve Kodlama, 3D Yazıcı Programlama, STEM eğitimi verileceğini bildirildi.
İLKHA