Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ)Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü tarafından İslam Sanatları Uluslararası Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi.
Yurtiçi ve yurtdışından 42 sanatçının toplam 42 eserinin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu serginin açılışı, İSAV Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Özek, MŞÜ Rektörü Fethi Ahmet Polat ve MŞÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Selahattin Aslan tarafından yapıldı.
Açılışı yapılan sergiye ilişkin İLKHA'ya açıklamalarda bulunan MŞÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Selahattin Aslan, "Uluslararası İslam Sanatları sergisinin açılışını yaklaşık 42 eser ile yaptık. Eserlerimizin içinde tezhip, hat, minyatür ve ebru sanatı bulunmaktadır. Yazı çeşitlerinden ise kûfi, talik, divani, sülüs ve nesih tarzında yazılar var. Türkiye'nin farklı illerinden sanatçı dostlarımız ve akademisyenlerin katılmış olduğu ayrıca yurtdışından da çeşitli sanatçıların katılımıyla sergimizi açmış bulunmaktayız. Derslerimizde sürekli İslam sanatlarının güzelliğinden, öneminden bahsediyoruz. Bir dini gösteren, sanatıdır ve bizim sanatımız da dinimizin bir göstergesidir. Bu, günümüze de çok güzel bir şekilde yansımıştır. İslam Sanatları gerçekten hem kültürümüz açısından hem dinimiz ve gelenek göreneklerimiz açısından önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı.
Sergiyi ziyaret eden Memiş Bağcı ise sergide birbirinden güzel eserlerin sergilendiğini belirterek, "Şimdi burada bir sergi açılmış. Biz de sergiye geldik ve sergiyi gezdik. Sergi de çok güzel eserler var. Burada minyatür sanatı gördüm. Gerçekten çok güzel eserler olduğunu fark ettik ve arkadaşların yapmış olduğu eserler çok güzel. Yapılan sergide gayet başarılı bir sergi olmuş." şeklinde konuştu.
Yaklaşık 5 yıldır ebru ve hat sanatıyla uğraştığını belirten Adnan Temiz de şunları söyledi:
"Yaklaşık 5 yıldır üniversitede ebru ve hat sanatı ile uğraşıyorum. Bir eserim sergilendi. Gerçekten büyük emeklerle yaptığım bir eserdi. Sanatla uğraşmak insana huzur veriyor. Bunları yaymak için kurslar açıyoruz. Bu sanatlar unutulmaya yüz tutmuş. Bizler de bunları gün yüzüne çıkarmak istiyoruz."
İLKHA