Hür Dava Partisi İstanbul 1. Olağan il kongresi HÜDA PAR Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. İstanbul’da yapılan 1. Olağan kongrede daha önce HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığını yapan Mehmet Ali Gönül’ün yerine, Erdal Elibüyük HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığına seçildi. Kongre, Abdulbari Çelik Hocanın okuduğu Kur’an tilavetiyle kongre başladı.
"İstiklal mahkemeleri âlimlerimizi idam etti"
Kongrede konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Türkiye geneli HÜDA PAR olarak il kongrelerine devam ettiklerini ve Şubat ayı içerisinde il kongrelerini bitireceklerini söyledi.
Metin Yüksel’in şehit olduğu Fatih Camisine yüz metre mesafede İstanbul il kongrelerini düzenlediklerini ifade eden Yapıcıoğlu, “Şubat ayı aynı zamanda şehitler ayıdır. 4 gün önce İskilipli Atıf Hoca’nın şehadet yıl dönümüydü. Metin Yüksel kardeşimiz birkaç yüz metre ilerde şehit olmuştu. Onu bu vesileyle tekrar rahmetle yad ediyoruz. İskilipli Atıf Hoca, İstiklal Mahkemeleri tarafından, yazmış olduğu bir risaleden dolayı şehadetle ödüllendirildi. Ben ona verilene ceza demiyorum. Peygamber Efendimizbile şehitlerin mertebesine gıpta etmiştir. İstiklal mahkemelerinin katlettiği alimlerimiz çoktur. Şeyh Said Efendi de 1925 yılında kendisine tabi olan kardeşleri ile beraber istiklal mahkemelerinin kararı ile idam edildi.” dedi.
"Şeyh Said’in mezar yeri ortaya çıkarılsın"
İskilipli Atıf Hoca’ın mezar yerinin ortaya çıkarıldığı gibi Şeyh Said Efendi’nin mezar yeri de ortaya çıkarılması gerektiğini belirten Yapıcıoğlu daha sonra, “İskilipli Atıf Hoca’nın mezar yeri belli değildi. daha sonra mezar yeri tespit edildi. Naaşını İskilip’e götürdüler ve devlet hastanesine de onun adını verdiler. Yapanlara teşekkür ediyorum. Ama aynı zamanda Şeyh Sait de istiklal mahkemeleri tarafından idam edildi. Bunun için neden adım atılmıyor. O mücahit bir âlimdir” ifadelerine yer verdi.
"Sabiha Gökçen Havalimanının da adı değiştirilsin"
İstanbul’da bulunan ikinci havalimanına verilen Sabiha Gökçen isminin değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Yapıcıoğlu, “Cumhuriyetin kurucuları Türkleştirme politikaları yaptı. Kürtleri yok saydılar. Aşağıladılar vahşice katlettiler. Dersimi bombalayan kadının adını havalimanına verdiler, Sabiha Gökçen. Memleket içinde kendi insanlarının üzerine bombalar yağdırdı. Sabiha Gökçen, ‘Önce bomba atıyorduk, ölmeyenleri tarıyorduk otomatik silahlarla, en zevkli yanı da buydu’ diye gazetelere demeç veriyordu. Biz bu havalimanın adı değişsin dedik ama hala bunun için bir adım atılmadı” diyerek önemli bir öneriye dikkat çekti.
"Milliyetçi seküler bakış açısı ile çözüm olmaz"
Çözüm süreci hakkında da konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, “Çözüm sürecine farlı farklı bakanlar farklı sonuçlar çıkarıyor. Herkesin şunu görmesi lazım milliyetçi seküler bakış açıları ile çözüm getirmeye çalışırsanız bu sorun çözülmez. Çözüm islami bakış açısıyla, islam kardeşliği çerçevesinde olur. Kardeşlik de sadece lafla olmaz, kardeşliğin gerekleri vardır, kardeşliğin bir hukuku vardır. Bu hukukun yasal ve anayasal güvencelere kavuşturulması gerekir. İskilipliyi değerleri olarak görenler aynı değeri Şeyh Said Efendiye de versinler, ikisi de bizim ortak değerimizdir” şeklinde kongre konuşmasını sürdürdü.
"Kongreler partiye enerji veriyor"
HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı olarak yaptıkları faaliyetleri anlatan Mehmet Ali Gönül ise, “Yenilenme ve değişim taze kan, ileri atılmak için depolanmış enerji ve güç demektir. Kongreler, yeni bir fırsat ve yeni bir diriliş için geleceğe açılan kapılardır. Allah’a kul olma davamızda enginlere açılan güdüleyeci güçtür, kuvvettir, dirençtir.İki yıl önce kurulan partimiz, bu gayeye binaen, davamızın daha çok yol alması için ufka doğru atılan ileri adımlardan bir adım oldu. Öyle ki 30 yıllık mücadele hayatımızda varamadığımız, gidemediğimiz, ulaşamadığımız birçok noktalara hamd olsun gittik. Anladık ki siyasetin, parti çatısı altındaki mücadelesi, davamız için atılması gereken lüzumlu adımlardan bir adımdı. Mücadele hayatımızdan bir kesitti” dedi.
"İslam’ı referans alarak siyaset yapıyoruz"
“Dürüst bir siyaset ve gerçek bir adalet anlayışıyla siyasetin yalan, hile ve emanete ihanet olmadığını yaşayarak, örnek olmaya çalışarak göstermeye gayret ettik ve ediyoruz” diyen Gönül, “Siyasi hayata çeki düzen vermeye çalışan, islam referanslı bir siyaset geliştirime ve bunun mücadelesini veren bir gayret içindeyiz. Şayet içinde bulunduğumuz toplumda yaşanılan adaletsizlikler, cahillik, fakirlik ve bilinçsizlikle mücadelede, yeni kanallar yeni yollar açılmazsa durgunluk ve ilerlememe söz konusu olur. Öyleyse insanlarımız bu bilinci, direnci ve mücadeleyi aşılayacak bir güç kaçınılmazdı. Yapılan bu istişareler neticesinde bu direnç, bu bilinç, bu güç ve bu mücadelein adı Hür Dava Partisi yani HÜDA PAR olarak tescillendi. Hayra vesile olan hayrı yapan gibidir anlayışıyla, toplumumuzda insanlarımızda bu hayrı yeşertecek bir motor görevi üstlendik. Allah, yar ve yardımcımız olsun.” İfadelerine yer verdi.
"Sisteme entegre olmayı reddettik"
"Parti programımız okuyanlar ve inceleyenler göreceklerdir ki, bizler sisteme entegre olmak yerine, sistemi kendimize, değer yargılarımıza, inandığımız gerçeklere entegre etme gayretindeyiz” diyen Gönül son olarak, “Girdiğimiz ortamın rengine girmiyor, ortama rengimizi vermeye çalışıyoruz. Yine parti programımıza bakanlar, can, mal, nesil, akıl ve din emniyetini sağlamayı gaye edindiğimizi göreceklerdir” ifadelerini kaydetti.
Gönül, konuşmasının sonunda iki yıl boyunca çalıştığı il yönetimi ve ilçe teşkilatlarındaki kişilere teşekkür etti.
Bu bir nöbet değişimidir
Yapılan kongrede İstanbul İl Başkanlığına seçilen Erdal Elibüyük, bir teşekkür konuşması yaptı.
Elibüyük, “İstanbul ilimizin 1. Olağan kongresini yapmış olduk. Değerli katılımlarınızla kongremizi renklendirdiğiniz ve bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Bu yola koyulurken ısrarla kendimizin bir dava partisi olduğunu ifade ettik. Davamız, adalettir, hürriyettir, hizmettir, barıştır, kardeşliktir dedik. Bu hedefler açısından davamız kutsal olduğu kadar ilahi bir sorumluluktur. Bir dava partisi olarak partimize hizmet ve mücadele bir bayrak yarışıdır, bir nöbet sırasıdır. Bu gün bu yarışta bayrak ben ve yönetimdeki arkadaşlarımıza verildi. Nöbet sıra bize geldi. Bu göreve bizi layık gören herkese teşekkür etmekle birlikte, bu görevin ağır bir yük olduğunu ve bu yükünde ağır bir sorumluluk olduğu bilincindeyiz” dedi.
İstanbul’da partilerini güçlendirmek için parti teşkilatlarında yer alan arkadaşlarıyla beraber koordineli bir çalışma yapacaklarını sözlerine ekleyen Elibüyük, “İhtiyacımız olan desteklerinizi esirgemeyeceğiniz inancı ile bu sorumluluğun altına girdik. Sizlerle beraber yürümek ve İstanbul’dapartimiz güçlendirmek istiyoruz. Bir güvencimizde partimizin kuruluşundan bugüne kadar il yönetiminde görev yapmış arkadaşlarımızdır. Onların tecrübelerinden istifade etmekle beraber bugüne kadar ki hizmetlerinden dolayı başta selefim olan il başkanımız M. Ali Gönül’ün şahsında tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum." Diyerek konuşmasına son verdi.
Erdal Elibüyük kimdir?
11 Kasım 1978 yılında Tokat merkeze bağlı Madas köyünde dünyaya geldi. İlkokulu köyde, ortaokulu ise 1990 ile 1993 yılları arasında Tokat, Artova ilçesinde olan Artova Yatılı ilköğretim bölge okulu (YİBO) da tamamladı. Liseyi Tokat Turhal Ticaret Meslek Lisesinde 1. Sınıfı okuduktan sonra lise 2. 3. Sınıfları Tokat merkezde tamamladı. 1996 yılında ailesi ile beraber İstanbul’a taşındı. Elibüyük, halen Bakırköy'de aile şirketinde yöneticilik yapıyor.
1996 yılından bu zamana kadar çeşitli yardım kuruluşlarında ve STlarda gönüllü üye ve yöneticilik yaptı. Halen İstanbul’da faaliyet yürüten İstokdef ( İstanbul Tokat Dernekler Federasyonu) İcra Kurulu TOKKON ( Tokat Konfederasyonunda) üye olarak faaliyet yürütmekte. Elibiyük, HÜDA PAR'ın kuruluşunda da yer aldı. Elibüyük, 2 çocuk babasıdır. (İLKHA)