İSMEDDER Güvenlikçi Terörünü Kınadı

Çapa Tıp Fakültesi güvenliğinin sözlü ve fiili saldırılarına maruz kalan gazeteciye İSMEDDER sahip çıktı. İSMEDDER olayı kınayarak, hastane yönetimini göreve davet etti.

İSTANBUL- Geçtiğimiz günlerde İstanbul Çapa Tıp Fakültesi`nde yaşanan bir mağduriyeti haberleştirmek üzere olay yerine giden Doğruhaber Gazetesi muhabiri Erkan Yavuz, hastane güvenliğinin sözlü ve fili saldırılarına maruz kaldı. Bir gazeteciye yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu vurgulayan İstanbul Medya Mensupları Derneği Başkanı Abdullah Aslan, menfur olayı kınadıklarını dile getirdi.

BASINA MÜDAHALE, İNSAN HAKLARINA YÖNELİK YAPILMIŞ BİR İHLALDİR
Gazeteciye yapılan saldırı ile ilgili olarak İLKHA`ya açıklamalarda bulunan Aslan, "Geçtiğimiz günlerde Çapa Tıp Fakültesi`nde meydana gelen bir mağduriyeti haberleştirmek üzere olay yerine giden bir gazeteci arkadaşımız, hastane binası dışında mağdur aileleriyle görüştüğü sırada hastane güvenliğinin sözlü ve fiili saldırılarına maruz kalmıştır. Hastane binası dışında gerçekleşen bu olayı gazeteci ve gazetecilik mesleğine yapılmış bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Sizin de bildiğiniz gibi düşünce özgürlüğünün kullanılmasının başlıca yolu basın ve yayının özgür olmasıdır. Basın ve yayın özgürlüğünü bir insan hakları olarak değerlendiriyoruz. Bunun ihlalini insan haklarına yapılmış bir tecavüz olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.

İSMEDDER OLAYI KINADI
Gazeteciye yapılan fiili müdahalenin kesinlikle kabul edilemez olduğunu belirten Aslan, İstanbul Medya Mensupları Derneği (İSMEDDER) olarak hastane binası dışında gerçekleşen bu saldırıyı kınadıklarını ifade etti.

GAZETECİNİN ÖZGÜRLÜK SINIRINI GÜVENLİK ELEMANLARI BELİRLEYEMEZ
"Gazeteci ilettiği haber ve bilginin sorumluluğunu kendisi üstlenir" diyen Aslan, "Gazetecinin özgürlüğünün içeriğini ve sınırlarını öncelikle sorumlulukları ile meslek ilkeleri belirler; güvenlik elemanlarının kendileri veya copları değil. Onlar gazetecinin özgürlüğünün nerede başladığını ve nerede bittiğini sınırlandıramazlar, bu sınırı onlar belirleyemezler. Gazeteci, bilgi kaynaklarına serbestçe ulaşma ve kamu yaşamını belirleyen, halkı ilgilendiren tüm olayları izleme ve araştırma hakkına sahiptir. Bu gazeteci arkadaşımız da görevini ifa etmek üzere hastaneye gitmiştir. Oraya gitmesi de hastanede yatmakta olan bir mağdurenin yakınlarının daveti üzerine olmuştur.

Hasta yakınlarının hastalarına saatlerce müdahale edilmediğini iddia etmeleri üzerine gazeteci arkadaşımız olay yerine intikal etmiştir. Olay yerine giden gazeteci arkadaşımız hasta yakınlarıyla görüştüğü sırada hastane güvenliğinin sözlü ve fiili saldırılarına maruz kalmıştır. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Basın özgürdür ve bu özgürlüğü kısıtlanamaz. Herkes görevini yapmalıdır. Basın mensubu arkadaşımız nasıl görevini yapmaya çalışıyor idiyse, güvenlik görevlisi de istediğini değil görevini yapmalıdır. Başkasının görev alanına müdahale suçtur. İstanbul Medya Mensupları Derneği (İSMEDDER) olarak gazeteci arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken ayrıca bu menfur olayla ilgili hastane yönetimini de acilen göreve davet ediyoruz" şeklinde konuştu. (Yasir Ekinci/ İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.