Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde yaşayan 3 çocuk babası İbrahim Kütük, İstanbul Sözleşmesi kapsamında 2012 yılında çıkarılan 6284 Sayılı Kanun'da yer alan "Kadının beyanı esastır" ifadesinin mağduru olarak günlerce parklarda yatmak zorunda kaldı.
Eşiyle arasında sadece telefonda kısa bir tartışmanın yaşandığını belirten Kütük, İLKHA'ya yaptığı açıklamada tartışma sonrasında eşinin kendisini karakola şikâyet ettiğini, bunun sonucunda da evden uzaklaştırma cezası aldığını söyledi.
İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanun'un mağduru olduğuna işaret eden Kütük, şöyle konuştu:
Polisler şikâyet üzerine bizi karakola çağırıp ifademizi aldılar. İfademizi aldıktan sonra 'Kadının beyanı esas alınır' gereği bir ay evden uzaklaştırıldım. Evden uzaklaştırma kararı sonrası gidecek yerim olmadığından parklarda yatıp kalktım.
"Evden uzaklaştırma kararı sonrası psikolojim bozuldu"
Evden uzaklaştırıldıktan sonra psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Kütük, "Doktora gittim, şikayetlerimi anlattım, 'psikolojin bozulmuş' diyerek bana depresyon hapı verdi. Geçimimi karşılayacak bir işim yok. Daha önce hurda toplayıp ailemin geçimini sağlıyordum. Evden uzaklaştırıldığım için eve gidip de el arabamı dahi alamadım." diyerek yaşadığı mağduriyetin boyutlarını gözler önüne serdi.
Coronavirus vaka sayılarının hızla arttığı, virüsün hayatı tehdit ettiği bir dönemde parklarda yatıp kalkmanın zorluklarına ve tehlikelerine işaret eden sözleşme mağduru Kütük, geceleri üzerine örtecek bir örtü dahi bulamadığını söyledi.
Çocuklarını özlediğini söyleyen Kütük, aileleri dağıtan, yıkan ve çoklu mağduriyetlere sebep olan İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanun'un bir an önce kaldırılmasını istedi.
Mahalle muhtarından edinilen bilgilere göre Kütük'ün şu anda şehri terk ettiği, geçimini sağlamak için Giresun'a fındık toplamaya gittiği öğrenildi.
İLKHA