Kırsal kalkınma yatırımları desteklenecek

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların desteklenmesi hakkında 9. etap resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

BATMAN - Batman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü web sitesinden yapılan duyuruda, “K.K.Y.D.P. Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar, Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığınca ilgili tebliğ çerçevesinde yüzde 50 oranında hibe yolu ile desteklenmektedir. 9.Etap. 2014/43 nolu tebliğ, 26.10.2014 tarih ve 29157 sayılı resmi gazetede yayınlanmıştır.”denildi.

 

Duyurunun devamında, “K.K.Y.D.P. Çerçevesinde Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi hakkında tebliğe istinaden hibeye esas proje tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilir. Diğer yüzde 50’si oranındaki tutarı başvuru sahipleri kendi öz kaynaklarından temin etmekle yükümlüdür.” açıklamaları yapıldı.

 

İŞTE TÜM DETAYLAR:

Kimler başvuru yapabilir?
1. Proje başvuruları gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılır.
Başvuru sahibi gerçek ve tüzel kişilerin Bakanlık tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine veya Bakanlık tarafından oluşturulmuş diğer kayıt sistemlerine son başvuru tarihinden önce kayıtlı olması gerekir.

 

2. Kolektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler ve bunların aralarında oluşturdukları ortaklıklar,

 

3. Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ile bunların üst birlikleri,
2. ve 3. bentlerinde belirtilen kuruluşlar, kuruluş tüzüklerinde/ ana sözleşmelerinde belirtilen faaliyet alanları ile ilgili yatırım konularına başvurabilir.

 

Ekonomik yatırımlara yönelik proje konularına başvurabilecek gerçek ve tüzel kişilerin idari ve mali açıdan kamudan bağımsız olması gerekir. Köylere hizmet götürme birliklerinin ortak oldukları şirketler ise bu kapsam dışındadır. Ancak bu şirketlerdeki köylere hizmet götürme birliklerinin hisse oranı en fazla yüzde 49 olacaktır.

 

Başvuru süresi:
Tebliğde belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanan başvuru dosyasının girişi www.tarim.gov.tr adresine 26.10.2014 – 24.12.2014 tarihleri arasında (altmış gün içerisinde) elektronik ağ üzerinden yapılacaktır.

 

Son başvuru tarihi bitiminde elektronik ağ başvurular için veri girişine kapatılacaktır. Yapılan başvurular son haliyle işleme alınır.

 

Program kapsamında hibe desteği verilecek hibe miktarı ve konuları aşağıda belirtildiği şekildedir. (Başvuru bütçeleri KDV hariç hazırlanır.)

 

A- Yatırım Konusu: Tarıma dayalı  ekonomik yatırımlar
Hibeye esas tutar: 3.000.000 TL
Hibe oranı: Yüzde 50
Hibe Miktarı TL: 1.500.000 TL
Kapsamı: -Bitkisel ürün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlardan yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama yatırımları (Bunun dışında kalan yatırımlar için 1.000.000 TL, Hibe Tutarı ise 500.000 TL’dir.)
- Hayvansal ürün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar
- Su ürünleri işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlara.

 

B- Yatırım Konusu: Tarıma dayalı  ekonomik yatırımlar
Hibeye esas tutar: 1.500.000 TL
Hibe oranı: Yüzde 50
Hibe Miktarı TL: 750.000 TL
Kapsamı: Tarımsal üretime yönelik modern sabit yatırımlardan büyükbaş hayvan yetiştiriciliğine yönelik sabit yatırımlar.

 

C- Yatırım Konusu: Tarıma dayalı  ekonomik yatırımlar
Hibeye esas tutar: 1.000.000 TL
Hibe oranı: Yüzde 50
Hibe Miktarı TL: 500.000 TL
Kapsamı: Hayvansal orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar
-Alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına yönelik yatırımlar(jeotermal ve biyogazdan ısı veya elektrik üreten tesisler ile güneş ve rüzgâr enerjisinden elektrik üreten tesislerin yapımına yönelik yeni yatırımlar)
-Soğuk hava deposu yapımına yönelik yeni yatırımlar
-Çelik silo yapımına yönelik yeni yatırımlar
-Tarımsal üretime yönelik modern sabit yatırımlardan mantar yetiştiriciliği ve kültür balıkçılığı, küçükbaş ve kanatlı hayvan yetiştiriciliğine yönelik sabit yatırımlar (Veysi Rüzgar-İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım Ve Hayvancılık Haberleri

Hububat alım fiyatları açıklandı
Hububat hastalıklarına karşı nelere dikkat edilmeli ve ne yapılması gerekir?
Son dönemde yağan yoğun yağışların zirai, ürünlere toprağa ve su rezervlerine faydası var mı?
Tarımda 22 yıl sonra ilk kez sayım yapılacak
TMO tarihinin en yüksek hububat alımını gerçekleştirdi