Muş Alparslan Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Hayırda Buluşanlar Topluluğu tarafından düzenlenen "Çay, Simit ve Kitap" etkinliği devam ediyor. Her perşembe çay ve simit eşliğinde okunan bir kitabın kritiğinin yapıldığı etkinlikte bu hafta kitabın üzerinde tefekkür edilen konu hakkında derinlemesine bilgi bulmayı sağladığı vurgulandı.
Etkinlik sonrasında değerlendirmelerde bulunan Öğretim Görevlisi Burhan Taşkaya, bu etkinlik ile öğrencilere kitap okuma alışkanlığı aşılamayı amaçladıklarını belirtti.
Taşkaya, “Bu etkinliği düzenlerken asıl amacımız, öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. Bu alışkanlığı aşılarken çay ve simit ile biraz çekici kılmayı düşündük. Aynı zamanda bu işlerle derlenmiş, ortaya bir düşünce koymuş, bir fikir ortaya koymuş, bu topraklarda yaşayan, ya da farklı İslam coğrafyasında yaşayan Müslüman mütefekkirleri öğrencilerimizle kitapları üzerinden tanıştırmak istiyoruz. Bu etkinliği haftada bir yapmaya gayret ediyoruz. Okuduğumuz kitabı daha sonra çay ve simit eşliğinde tahlil ediyoruz. Yani yazar ne demek istemiş, hangi tarihi süreçte yaşamış, iddiaları nelerdir? Bunları soru-cevap şeklinde öğrencilerimizle birlikte konuşuyoruz.” dedi.
Gençlerin bilgiyi bulmak için sosyal medyaya yöneldiğini ancak kitabın üzerinde tefekkür edilen konu hakkında derinlemesine bilgi bulmayı sağladığını söyleyen Taşkaya, “Yaşadığımız modern dönemde, özellikle gençler, bilginin transferi konusunda daha çok sosyal medyaya yöneliyorlar. Fakat sosyal medyada sınırlı kelimelerle bir bilgi aktarımı mevcuttur. Buradaki en büyük engel derinliğin olmamasıdır. Kitap, üzerine tefekkür ettiğiniz konu hakkında derinlemesine bilgi bulmayı sağlıyor. Dolayısıyla sosyal medyanın avantajları kadar dezavantajları da vardır. Sosyal medya ancak çok dar ve yüzeysel bir bilgiyi öğrenmenin aracı olabilir. Oysa biz herhangi bir konuyla ilgili derinlemesine bir bilgi sahibi olmak istiyorsak kitap bunun tek yoludur.” şeklinde konuştu.
İLKHA