Muş Valiliği bünyesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce "Oku Muş" projesi 2’nci Geleneksel Okuma Günü etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında bir araya gelen yüzlerce öğrenci kaldırımda kitap okudu.
Merkez İstasyon Caddesi üzerinde gerçekleşen etkinliğe, Muş Valisi Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve yüzlerce öğrenci katıldı.
Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte Vali Aziz Yıldırım da Hükümet Konağı önünde öğrencilerle kitap okudu.
Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Yıldırım, kitap okumanın önemine değinerek, kitap okumak için mutlaka zaman ayırmak gerektiğini ve kitap okumanın boş zaman işi olmadığını söyledi.
Yıldırım, "Kitap okumak boş zaman faaliyeti değildir. Kitap okumak için mutlaka zaman ayırmak gerekir. Çünkü kitap okumak insanı geliştirir, hafızayı geliştirir, kitap okumak anlayışı geliştirir. Kitap okumak kendi dünyamızdan farklı dünyalar olduğunun da farkına varmamıza sebep olur. Bunun için mutlaka ve mutlaka kitap okumak durumundayız. Bugünün gençleri sosyal medyada günlük bir kaç sayfa kitaptan daha fazla şey okuyorlar. Ama bu okudukları onlara çok da fazla fayda vermiyor. Aynı zamanda kitap okumak konuşmamızı, yazmamızı, duyduklarınızı ve duygularımızı daha iyi ifade etmemize fayda sağlar. Öğrenciler açısından derslerimizi daha iyi anlamamızı sağlar. Televizyonda duyduğumuz sohbetleri daha iyi seyredebileceğiniz, gazetelerde okuduklarımızı daha iyi, çok daha rahat bir şekilde anlayabilmemize olanak sağlar. Kitap okudukça okuma ve anlama kabiliyeti ciddi anlamda gelişecektir." ifadelerini kullandı.
"Kitap okumadan bir ayrıcalık sahibi olmayacağımızı bizler biliyoruz"
Bir konuşma yapan Belediye Başkanı Feyat Asya ise ilk emri oku olan bir dinin mensubu olmakla şeref duyup övünüldüğünü ancak en az okuyan toplum olmanın ezikliğini ve sıkıntısının yaşandığını ifade ederek, "Bu anlamda tamamen sosyal medya ve internet müptelası olduğumuz bir dönemde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bu güzelliklerle dolu etkinliği umarım fayda getirecektir. Bu bizlere de örnek teşkil edecektir. Çünkü okumadan sadece sosyal medyada okuduğumuz sloganlarla hiçbir şekilde bir derinliğimizin olmadığını, bir altyapının olmadığını ve kitap okumadan bir ayrıcalık sahibi olmayacağımızı bizler biliyoruz, sizlerin de bilmenizi istiyoruz." şeklinde konuştu.
"Okuyan fertlerin günlük sohbetleri bile farklıdır"
Muş Valiliğinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde başlattığı bu proje ile geleceği inşa etmeyi planladıklarını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci de yaptığı konuşmada şunları aktardı: "Kitapla yetişen nesiller başarı dolu ve iyi bir geleceğe doğru koşan bireyler olacaktır. Kendisini yetiştiren, okuyan fertlerin günlük sohbetleri bile farklıdır. Okulda olduğu kadar hayatta da başarı için önemli şartlarından biri yine okumaktır. Eğitim bireylere geçmişi öğretip geleceğe göre yetiştirme sürecidir. Dolayısıyla yapacağımız her çalışma küçük gibi görünse bile geleceğimizi inşa etme adına atılmış dev bir adım olacaktır. Kadim tarihimizin bize yüklediği görevlerin yanı sıra geleceği inşa etme adına istikbalin ağır yükünü de omuzlarımızda hissediyoruz. Ecdadımız verdikleri nitelikli eğitim sayesinde yüzyıllarca dünyaya bilim, kültür ve sanatta öncülük ettiler. Dolayısıyla çok güçlü bir geleneğe de sahip öğrencilerimizi okuyan, düşünen, düşündüğünü yazabilen, problem çözebilen, olaylara farklı bakabilen ve hayal gücü zenginleşmiş bireyler olarak yetiştirmek ancak kitap okuma ile mümkün olabilecektir."
Etkinlik Vali Yıldırım’ın kitap okuyan öğrencileri selamlamasıyla devam etti.
İLKHA