'Koman Karikatürü' Paylaşım Rekoru Kırdı

Önceki gün ölen 28 Şubat soruşturması zanlısı eski Jandarma Komutanı Teoman Koman'ın bir karikatürün paylaşım rekoru kırdığı öğrenildi.

'Koman'ı nasıl bilirdiniz?' başlığıyla paylaşılan Karikatür'de 1960 darbesinden itibaren her kritik süreçte yer alan Koman'ın gündeme geldiği olayları anlatıyor.

28 Şubat 1997 darbesi sırasında Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Teoman Koman'ın imzasını taşıyan 15 Şubat 1996 tarihli genelge ile kışlalardaki mescitlerde ezan okunması yasaklanmıştı. Ayrıca Koman, TSK'da görev yapan 'sivil' ve 'rütbeli' personele 'namaz' kılmayı yasaklattığı haberleriyle gündeme gelmişti.

Koman'ın adı Güneydoğu'da faaliyet gösteren ve gözaltında tuttuğu kişilere çeşitli yöntemlerle işkence uyguladığı ve yargısız infazlar yaptığı belirtilen JİTEM davasında da anılmıştı.

Teoman Koman, emekliliği döneminde İnterbank'ta yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak görev almıştı. Banka hakkında açılan davada yurtdışına kaçırıldığı iddia edilen 1 milyar dolar ile ilişkisi olduğu öne sürülmüştü.

28 Şubat Davası sanığı olan Teoman Koman'ın sağlık durumu nedeniyle tahliyesine karar verilmişti.

Sosyal medyada çokça paylaşılan, Karikatür Haziran 2012'de İbrahim Özdabak imzasını taşıyor.

"Teoman Koman yaptıklarının hesabını vermeden gitti"

Bu arada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik, Twitter hesabında, eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Teoman Koman'ın ölüm haberiyle ilgili şu paylaşımı yaptı: "Malum ve meşhur Teoman Koman vefat etti. Öncelikle ailesine, sevenlerine, TSK'ya başsağlığı diliyorum. Ancak, ya madalyonun diğer tarafı? Yarın kılınacak cenaze namazında, imam 'mevtayı nasıl bilirsiniz' diye sorduğunda, elbette 'iyi biliriz' diyenler olacaktır. Ne var ki, Teoman Koman, başta Yassıada'da Adnan Menderes'e reva gördüğü aşağılık muamele olmak üzere, yaptıklarının hesabını vermeden gitti. Neyse ki mahkeme-i kübra var. Mazlumların ve mağdurların elbette en büyük tesellisi budur. Bu yazdıklarımızın ardından, birileri çıkıp bana 'ölüleri hayırla yad etmek'ten söz edebilir. Ben bunun ne anlama geldiğini bilenlerdenim. Eğer bu kural herkes için ve her zaman geçerli olsaydı, bütün ansiklopedilerin ölmüş insanların faziletleri ile dolu olması gerekirdi. Kin tutmayacağız, öç alma duygusu taşımayacağız, suçların kişiselliği ilkesinden hareketle Koman'ın ailesine farklı bir gözle bakmayacağız. Ancak nesillerimizi, kimin ne olduğunu bilmek gibi en tabii haklarından mahrum bırakmamalıyız." (Hürseda Haber)

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.