Hükümetten 1953'te imzalanan anlaşmanın iptali yönünde resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen, ülkenin en önemli devlet gazetelerinden "Rodong Sinmun", başkent Pyongang'dan anlaşmanın geçersiz olduğuna ilişkin açıklama yapıldığını aktardı.
Birleşmiş Milletler: "Anlaşma hala yürürlükte"
Birleşmiş Milletler ise Kuzey Kore'nin anlaşmayı tek taraflı iptal edemeyeceğini, anlaşmanın hala geçerli ve yürürlükte olduğunu açıkladı.
BM Genel Sekreterliği Sözcüsü Martin Nesirky, 60 yıllık anlaşmanın BM Genel Kurulu tarafından kabul edildiğini, "Kuzey ya da Güney Kore'nin bu anlaşmayı tek taraflı feshetme hakkının bulunmadığını" söyledi.
ABD ve Çin arasında, uluslararası toplumun tüm uyarılarına rağmen nükleer deneme yapan Kuzey Kore'yi cezalandırmak için uygulanacak yeni yaptırım paketi taslağı üzerinde anlaşmaya varıldığının duyurulmasının ardından Kuzey Kore, Kore savaşını sona erdiren ateşkes anlaşmasını iptal edeceği tehdidinde bulunmuştu.
Kuzey Kore ile ABD ve batılı ülkelerin destek verdiği Güney Kore arasında, 1950 ile 1953 yıllarında yapılan Kore Savaşı bir barış anlaşması yerine ateşkes anlaşması imzalanarak sona erdirilmişti. Bu nedenle Kore yarımadasında teknik olarak halen savaş hali devam ediyor.
Kuzey Kore, anlaşmanın geçersiz olacağı yönünde daha önce de birçok tehditte bulunmuş, 1996 yılında yüzlerce kişilik birliğini iki ülke sınırındaki bölgeye göndermiş, daha sonra geri çekmişti.