Kulak ağrısının nedeni damar tıkanıklığı olduğu ortaya çıktı

Mardin’de aşırı kulak ağrısı ve sol kolunda hissizlik şikâyetleriyle doktora başvuran hastanın sol koluna giden ana damarın tamamen tıkalı olduğu ve kulak ağrısının bu nedenle oluştuğu ortaya çıktı.

Mardin’de yaşayan 52 yaşındaki Tuncay Fırat İpekçi, aşırı kulak ağrısı ve sol kolunda hissizlik şikâyetleriyle en yakın sağlık merkezine başvurdu. Birçok tetkik yapılmasına rağmen kulak ağrısını gerektirecek bir neden tespit edilemedi.

Tanı için hiçbir sonuç alamayan İpekçi, daha sonra özel bir hastaneye başvurdu. Burada yapılan tetkiklerde İpekçi’nin sol koluna giden ana damarın tamamen tıkalı olduğu ve kulak ağrısının bu nedenle oluştuğu ortaya çıktı.

Memorial Diyarbakır Hastanesi Girişimsel Radyoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Kerem Toprak’ın gerçekleştirdiği anjiyo işlemi ile kolundaki tıkalı damar açılan Tuncay Fırat İpekçi, tüm şikayetlerinden kurtuldu. İpekçi, ameliyatsız bir şekilde sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ve ağrısız yaşamın keyfini çıkardığını söyledi.  

“Kulağımın ağrısından geceleri uyuyamıyordum”

Kulak ağrısı ve sol kolda oluşan hissizlik nedeniyle zor günler geçirdiğini söyleyen Tuncay Fırat İpekçi, “Ben hep kulağımla ilgili bir problem sanıyordum. Çalışırken sol kolumda hissizlik, uyuşma da oluşuyordu. Hayatım adeta kabusa dönmüştü. Çok doktor gezdim ancak hastalığımı teşhis edecek kimse çıkmadı. Bir saatlik bir işlemle, ameliyat olmadan yeniden sağlığıma kavuşacağım hiç aklıma gelmezdi. Teknoloji ve doktorların deneyimi beni yeniden sağlığıma kavuşturdu.” dedi.

“Sol kolundaki tıkanıklık kulak ağrısını tetikliyordu”

Konu hakkında bilgi veren, işlemi başarıyla gerçekleştiren Uz. Dr. Toprak ise “Hastamızın ilk muayenesini yaptıktan sonra doppler, ultrason ve tomografi ile tetkiklerini gerçekleştirdik. İnceleme sonucu hastamızın sol koluna giden ana damarın tamamen tıkalı olduğunu, bu nedenle sol kolun beslenemediğini ve alternatif yollarla boynuna giden damarlardan kan çektiğini tespit ettik. Bu alternatif yollar diğer bazı organların beslenmesine yetmediği gibi kolda da hissizlik, uyuşma gibi şikayetlere neden olmaktaydı.” ifadelerini kullandı.

“Hastamız tamamen iyileşti”

Sol kolun ana damarının açılması gerektiğini aksi takdirde farklı sağlık sorunlarına neden olabileceğini hastaya ilettiklerini dile getiren Toprak, “Hastamız uyarılarımızı dikkate alarak koldaki tıkalı damarın açılması için önerdiğimiz ameliyatsız anjiyo yöntemini kabul etti. Biz de tedavi için hastamızı işleme hazırladık. Lokal anestezi ile kasıktan 1-3 milimetrelik bir kesiden ince kataterler yardımıyla damar seviyesine ulaşarak tıkalı damarı yeterli düzeyde açmayı başardık ve aynı gün hastamızı taburcu ettik. Kontrol muayenelerinde hastamızın şikayetlerinde belirgin azalmalar olduğunu, 20 gün sonunda ise şikayetlerinin tamamen ortadan kalktığını gördük.”  şeklinde konuştu.  

“Ateroskleroz damar tıkanıklıklarının en önemli nedeni”

Damar tıkanıklıklarının en önemli sebebinin ateroskleroz yani damar sertliği olduğunu sözlerine ekleyen  Toprak son olarak şunları söyledi:

“Kötü kolesterol, yüksek tansiyon, ileri yaş, sigara, diyabet gibi risk faktörleri damar duvarına hasar vererek, damarı plak oluşumuna daha yatkın hale getirir. Kolesterol ve yağdan oluşan plaklar, damar duvarlarında toplanarak onların zamanla tıkanmasına yol açar. Yaşam tarzı değişikliği, yağdan ve kolesterolden fakir beslenme, tedavinin önemli bir parçasıdır. Sigaranın bırakılması, düzenli olarak egzersize başlanması hastalığın ilerlemesini yavaşlatabilir. Ancak daralma veya tıkanma meydana gelmişse bunu açmak için herhangi bir ilaç yoktur. Damarı açmak için mutlaka müdahale etmek gerekir.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Sağlık Haberleri

Diyabet hastalarında ayak sağlığına dikkat!
Ceviz tüketerek kalbinizi koruyun
Çocuklarda bağışıklığı kuvvetlendirmenin yolları
Uzmanlar: Yutma güçlüğü, nörolojik hastalıkların komplikasyonu olarak görülüyor
Kahve alışkanlığı sağlıklı mı?