Gösterdikleri gayret ile Kur'an-ı Kerim’i öğrenmenin yaşı olmadığını gösteriyor. Yaşlı teyzelerin torunu yaşındaki gençlerle Kur'an dersi alması ise Kur'an-ı Kerim sevgisinin yaş sınırı tanımadığını gözler önüne seriyor.
Genç yaşta Kur’an-ı Kerim’i öğrenememenin burukluğunu yaşayan yaşlı teyzeler, Şahinbey Belediyesi tarafından kadınlara yönelik Mehmet Akif Ersoy Sosyal Tesisinde açılan Kur’an-ı Kerim kursuna büyük bir ilgi gösteriyor.
Kur'an-ı Kerim öğrenmenin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren yaşlı teyzeler, her yaştan insanın azmettiği zaman Kur’an-ı Kerim’i öğrenilebileceğini ve öğrenmenin yaşının olmadığını söylediler.
“Kur’an kursuna Kuran-ı Kerim’i saklayarak giderdik”
Kendi dönemlerinde hem imkanlar el vermediği hem de o dönem Kur'an-ı Kerim öğretilmesinin yasak olduğu için öğrenemediklerini belirten 75 yaşındaki Döndü Yılmaz, “Biz çocukken anne-babamız bizi Kur'an-ı Kerim kursuna gönderdi. Ama bize Kur'an-ı Kerim’i öğretecek kimse yoktu. O dönemlerde Kur'an-ı Kerim vardı, ama biz okuyamazdık. Kur’an kursuna giderken Kur'an-ı Kerim’i saklayarak gider, gelirdik. Ama şimdi Allah’a şükürler olsun ki hocalar ayaklarımıza geliyor. Kur’an-ı Kerim'i okumayı çok seviyorum. Kur'an-ı Kerim bir tarafa dünya bir tarafa.”dedi.
Kur'an öğrenmenin yaşı olmadığını, her yaşta Kur'an'ın öğrenilebileceğini belirten Yılmaz, ebeveynlere de çağrıda bulunarak, şöyle konuştu:
“Allah rızası için kurslara gelelim bir şeyler öğrenelim. Bizden sonra gelecek nesille de bizi örnek alsın. Allah'a şükürler olsun Kur'an-ı Kerim okumayı biliyoruz. Ama hocalarımız gibi tecvidi bilmiyoruz. Çünkü çocukken biz Kur'an-ı gizli-saklı okuduk. Bize ancak bu kadar öğrettiler. Ama inşallah tecvitli okumayı öğreneceğim. Kur'an-ı Kerim okumayı seviyorum. Kur'an-ı Kerim’den başka neyimiz var. Kur'an-ı Kerim Allah'ın bize gönderdiği bir hediyedir. Biz eğer bu şükrün karşılığını verebilirsek bizim için ne mutlu.”
“Kur'an-ı Kerim bizim hayatımızdır”
Kur'an-ı Kerim'i öğrenmekten ve okumaktan dolayı çok büyük bir mutluluk yaşadığını dile getiren 73 yaşındaki Kezban Çıngı da “Bu yaşımıza kadar Kur'an-ı Kerim'i okuyamamışız. Yaşımızda ilerlemiş ama Kur’an öğrenmeyi seviyorum. Kur'an'ı öğrenmek bizim için güzeldir. Gideceğimiz yer ahrettir. Acaba o dünyaya bir şeyler götürebilir miyiz? Ben yaklaşık iki yıldır kursa geliyorum. Artık yaşlanmışım ve çok zorlanıyorum. Kur'an-ı Kerim bizim hayatımızdır. Bize indirilen, bizi yürüten, geliştiren, imanımız ve dinimiz hep Kur'an-ı Kerim’e bağlıdır.”şeklinde konuştu.
“Ben huzuru burada buluyorum”
Kur'an-ı Kerim öğrenmenin ve okumanın çok güzel bir duygu olduğunu belirten 70 yaşındaki Şehriban Özen ise “Ben iki senedir bu kursa geliyorum. Köyde otururken de biraz kursa gitmiştim. Ama Kur'an-ı Kerim'i okumayı bu kursta daha da ilerletmeye çalışıyorum. Ben huzuru burada buluyorum. Çocukken Kur’an-ı Kerim’i öğrenemedik. Öğrenemediğimden dolayı da çok pişmanım. Şimdiki bu imkanlarımız olsaydı, Kur’an-ı Kerim o yaşta öğrenirdim.”diye konuştu.
Kur’an-ı Kerim aşkı ile yandığını ve her gece rüyasında bile Kur’an-ı okuduğunu anlatan 63 yaşındaki Gülten Gencer de şunları söyledi:
“Bu kursa, Kur’an-ı Kerim öğrenmeye geldim. Kur’an-ı Kerim öğrenmemize vesile olanlardan Allah razı olsun. Eskiden bu şekilde Kur’an-ı Kerim'i açık bir şekilde öğrenemiyorduk. Kur’an-ı Kerim’i de hep gizli okuyorlardı. Ama şu an her yerde Kur’an-ı Kerim öğretiliyor. Kabirde bizlere Kur’an-ı Kerim ve imanımız yardımcı olacaktır. Bende Kur’an kursuna bir yıldır geliyorum. Allah’a şükürler olsun. Kur’an-ı Kerimi öğrendiğim için çok mutluyum. Kur’an-ı Kerim'e geçtiğimden dolayı çok seviniyorum. Bana bir ev bağışlasalar bu kadar sevinmezdim. Ben her zaman küçük yaşta Kur’an'ı öğrenmediğimden dolayı kendimde bir pişmanlık hissediyordum. O zaman öğrenseydik. Daha erken öğrenirdim. Ama şu anda çok çabalıyorum.”
“Bana dünyaları verseler Kur’an-ı Kerim’i hiçbir şeye değişmem”
Yaşlı teyzelerin Kur’an-ı Kerim öğrenme azimlerinden etkilendiğini belirten Hatice Üzümcü ise “Ben buraya ilk olarak hatim dinlemeye geldim. Ondan sonrada Kur’an-ı Kerim okumaya başladım. Ben bir kelime bile bilmiyordum. Ama buraya geldim Kur’an-ı Kerim’i öğrendim, öğrendiğimden dolayı çok mutluyum. Bana dünyaları verseler Kur’an-ı Kerim’i hiçbir şeye değişmem. Kur’an-ı Kerim benim her şeyim. Çocukken Kur’an-ı öğrenemediğimden dolayı çok pişmandım. Ben bir dua dahi bilmiyordum. Tarlaya çalışmaya giderdik, bize duaları o şekilde öğrettiler. Ama Allah'a şükürler olsun şimdi burada Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrendiğimden dolayı çok mutluyum.”diye konuştu.
Bu kursta Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin yaşının olmadığını bizatihi kursa katılmakla yaşadığını belirten 22 yaşındaki Rabiya Yıldırım da “Bu tesiste Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeye geldim. Baktım kursa hep yaşlı teyzeler geliyor. Ben de kendime ‘madem bu yaşlı teyzeler Kur’an-ı Kerim öğrenmeye gidiyor, neden ben neden gitmiyorum’ dedim. Kur’an-ı Kerim'i öğrenmenin yaşı yoktur. Buraya da Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek için geldim. Allah hocamızdan razı olsun. Kur’an-ı Kerim’i öğrendim. Şu anda tecvid dersi alıyorum. Rabbim bu yoldan ayırmasın. Herkese tavsiye ediyorum. Bu dünyada bize en başta lazım olan şey Kur’an-ı Kerim’dir. Rabbim önce Kur’an-ı Kerim'i öğrenmeyi nasip etsin. Bizim gençler olarak önce, Kur’an-ı Kerim’imizi ve dinimizi öğrenmemiz gerekiyor. Diğer gençlerinde bu yaşlı teyzelerimizi örnek alsınlar.”çağrısında bulundu.
Kur'an-ı Kerim Eğitmeni Zehra Dargın da her yaş grubundan öğrencilerinin olduğunu ve bu durumun kursta bir aile ortamı oluşturduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“Üç yıldan beri Kur’an-ı Kerim eğitmenliği yapıyorum. Ben bu göreve başladığımdan bu yana burada bulduğum huzuru, mutluluğu hiç bir yerde bulamıyorum. Öğrencilerimin de Kur’an-ı Kerim severek öğrenmeleri ve kursa heyecanlı bir şekilde gelmeleri beni çok mutlu ediyor. Onların bu sevincini görünce çok mutlu oluyorum. Onlar bu kursa sevinçle, huzurla geliyorlar. Okuma ve yazma bilmeyen öğrencilerim var. Buna rağmen Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeye geliyorlar. Aynı şekilde hasta, yaşlı teyzelerimiz var. Ben bu teyzelerimin azmini gördükçe daha çok mutlu oluyorum. İçimde ne zaman bir huzursuzluk olsa dersime başladığım an bütün sıkıntılarım gidiyor. Bu yaşlı teyzelerimiz Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek için geliyorlar. Onlara Kur’an-ı öğretirken hiçbir şekilde zorlanmıyorum. Onlara bir şey öğrettiğim de çok mutlu oluyorum.”
İLKHA