Lise ihtiyacının fazla olması ve merkezlerde yeterli arsa bulunmaması sebebiyle şehirlerin kenarlarına Kamu-Özel ortaklığı ile kurulması planlanan eğitim kampüslerinin fiziki yapısı belirlendi. İlk etapta 8 şehirde yapılacak eğitim kampüsleri için açılan ön seçimli ulusal mimari proje yarışması sonuçlandı.
Türkiye Gazetesi'nden Gökhan Kaya'nın haberine göre: Eğitim Kampüslerinin kurulması planlanan yerler şu şekilde belirlendi:
Adana Seyhan Şambayadı Eğitim Kampüsü
Aydın Merkez Eğitim Kampüsü Erzurum Eğitim Kampüsü
İstanbul Küçükçekmece Eğitim Kampüsü
İzmir Bornova Eğitim Kampüsü
Kocaeli Gündoğdu Eğitim Kampüsü
Muğla Milas Eğitim Kampüsü
Şanlıurfa Sırrın Eğitim Kampüsü.
KAMPÜSLER ŞEHİR MERKEZLERİNİN DIŞINDAKİ ARAZİLER ÜZERİNE KURULACAK
10 bin öğrencinin aynı anda eğitim alabileceği, geniş yeşil alanların bulunduğu, futbol, basketbol,tenis, voleybol gibi birçok spor dalının yer aldığı eğitim kampüsler, şehir merkezlerinin dışında geniş araziler üzerine kurulacak şekilde projelendirildi.
Şehirlerin yeni gelişen bölgelerinde yaklaşık 100 bin metrekare alanlar üzerinde tasarlanarak yapılacak olan bu yeni kampüsler düzgün arazi üzerine kurulacak. Kampüs içindeki açık alanlar çocuklar için okul saatleri dışında oyun yeri olacak kullanılabilecek. Bu geniş alanlar şehirde yaşayanlar için spor ve rekreasyon mekanı olarak da hizmet verecek.
GENİŞLEME VE REZERV ALANLARI
Yeni eğitim kampüslerinde birkaç farklı program çerçevesinde eğitim veren farklı liseler, ortak bir altyapıyı (teknik ve personel) ve donatı havuzunu (yemekhane, yüzme havuzu, konferans-çok amaçlı salon, kütüphane, yurt) paylaşacaklar. Öte yandan yapılacak olan Kampüsler, 10-20-50 yıl sonra gereken eğitim öğretim tesislerinin ihtiyaçlara cevap vermesine yönelik olarak "genişleme ve rezerv alanları" şeklinde tasarlanacak.