Türkiye Beyazay Derneği Arapgir Şube Başkanlığı, söz konusu iddialara ilişkin basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasını grup adına okuyan Dernek Başkanı Sadık Karagöz, Mülkiyeti Arapgir Belediyesi'ne ait içerisinde atıl durumdaki 2 katlı bir yapıyı içinde barındıran 5 bin 15 metrekare arsanın Arapgir Belediyesi Belediye Meclis kararıyla 2015 yılından 2030'a kadar 15 yıl süreyle derneklerine tahsis edildiğini söyledi. Karagöz, ancak belediyenin 2016 yılında kendilerinden habersiz kararı iptal ederek arsanın bir bölümünü başka bir kuruma tahsis ettiğini ve kendilerine bina ile birlikte bin 422 metrekare alan bırakıldığını, firmanın geçen gün gelip bahçeye çizim yapmasıyla karardan haberdar olduklarını söyledi.
Dört ilin 6 ilçesindeki özel gereksinimli ve dezavantajlı grupları burada rehabilite etmeye çalıştıklarını belirten Karagöz, alanda çalışma yapan yüklenici firmanın binalarının 3 metre yakınına kadar gireceğini ve 10 metre derinlikte boşaltacağını belirtti. Karagöz, hizmet verdikleri binanın yıkılma tehlikesiyle baş başa kaldığına dikkat çekerek, verilen kararın iptal edilmesi çağrısında bulundu.
"Mülkiyeti Arapgir Belediyesi'ne ait 5 bin 15 metrekare arsayı Arapgir Belediyesi Belediye Meclis kararıyla 2015 yılında 15 yıl süreyle derneğimize tahsis etti"
Karagöz, "Ülkemizde engellilere yönelik faaliyetler gösteren Türkiye Beyazay Derneğinin Arapgir şubesini 2014 yılında kurduk. Mülkiyeti Arapgir Belediyesi'ne ait 5 bin 15 metrekare arsayı Arapgir Belediyesi Belediye Meclis kararıyla 2015 yılında 02.01.2030 tarihine kadar 15 yıl süreyle derneğimize tahsis etti. Biz de bu atıl durumdaki binanın tadilatını yaparak hem Arapgir için hem çevresindeki Malatya'nın Arapgir ve Arguvan Elazığ Keban ve Ağın, Erzincan’ın Kemaliye ve Sivas’ın Divriği ilçesi olmak üzere 4 ilin 6 ilçesindeki özel gereksinimli ve dezavantajlı grupları Beyazay kalitesinde ve Arapgir güvencesinde burada rehabilite etmeye çalışıyoruz." dedi.
"Arapgir Belediyesi, burayı bize tahsis ettiğinden 1 yıl sonra bizden habersiz kararı iptal ederek bu parselimizi başka bir kamu kuruluşuna tahsis etmiştir"
Bu hizmetlerinin yanı sıra, sosyal sorumluluk projeleriyle de engelli istihdamına yönelik faaliyetlerinin olduğunu belirten Karagöz, "5 bin 15 metrekare parsel üzerinde Tarım Kredi Genel müdürlüğümüz ile görüşerek 1 dönümlük sera yapımı talebimiz oldu. Bu alanda çocuklarımızla birlikte topraksız tarım yaparak çilek üretimi gerçekleştirdik. Tarım İl Müdürlüğüyle görüşüp ceviz, dut, badem ve üzüm fidanları üreterek 8-10 engelliyi istihdam edebileceğimizi, Orman İl Müdürlüğü ile görüşerek yine Orman fidanları üretebileceğimizi planlıyorduk. Maalesef Arapgir Belediyesi, burayı bize tahsis ettikten 1 yıl sonra 2016 yılında kararı iptal ederek bu parselimizi başka bir kamu kuruluşuna tahsis etmiştir. Bunu biz geçen gün yüklenici firmanın gelip bahçemize çizgi çizmesiyle öğrendik. Kararı bizden gizlemişler." ifadelerini kullandı.
Temelinin dibi 10 metre boşaltılmış, yıkılma tehlikesi ile baş başa kalmış binada çocuklarımıza yıkılma korkusu olmadan nasıl hizmet vereceğiz?
Karagöz, "Bizim merak ettiğimiz konu şu. 2015 yılında bize tahsis ettiğiniz parsel, bizim özel çocuklarımız, o günahsız insanlar size ne yaptı da içinizdeki bu engelli düşmanlığı nedir de 1 yıl sonra siz bu parseli başka bir kamu kuruluşuna verdiniz? Bunu yaparken bizden resmi olarak muvafakat almadınız veya nezaketen istişare halinde olmadınız. Bunu biz yüklenici firmadan öğrendik. Yüklenici firma şu an gelmiş çalışmalara başlamış. Binamızın 3 metre yakınına kadar gireceğini ve 10 metre derinlikte boşaltacağını söylüyor. Şimdi ben size soruyorum. Temelinin dibi 10 metre boşaltılmış, yıkılma tehlikesi ile baş başa kalmış o tehlikeli binada çocuklarımıza yıkılma korkusu olmadan nasıl hizmet vereceğiz? Bu karardan dönülmesini, çocuklarımıza verdiğimiz hizmetlerin devam etmesini istiyoruz." dedi.
Karagöz, Türkiye Beyazay Derneği Arapgir Şubesi olarak konuyu yargıya taşıdıklarını söyledi.