MANİSA - Yeni eğitim sistemi ve imam hatiplerin son durumu ile ilgili olarak İLKHA'ya bilgi veren İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Ölmez, gelinen son durumu anlattı.
4+4+4 eğitim sistemine geçişten sonra Manisa'da ve ilçelerinde mevcut olan 12 imam hatip lisesinin bünyesinde imam hatip ortaokulu açtıklarını ifade eden Ölmez, ayrıca başvuruşlar sonucu Akhisar'da Ayvazlı İmam Hatip Orta Okulu, Soma'da da müstakil bir Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu açtıklarını söyledi.
İmam hatip lisesi bulunmayan Saruhanlı, Köprübaşı, Gölmarmara ve Ahmetli ilçelerinde de müstakil imam hatip ortaokulu açtıklarını dile getiren Ölmez, "Dolayısı ile ilimiz ve ilçelerimizde mevcut 12 imam hatip liselerimizin bünyesinde ve müstakil olarak da 6 tane imam hatip ortaokulu açmış bulunmaktayız. Bugün itibari ile okullarımıza yapılan kayıt merkezde 110, Ahmetli'de 37, Akhisar'da 130, Alaşehir'de 33, Demirci'de 35, Gölmarmara'da 57, Gördes'te 32, Kırkağaç'ta 38, Köprübaşı'nda 40, Kula'da 33 Salihli'de 53, Sarıgöl'de 37, Saruhanlı'da 51, Selendi'de 44, Soma'de 148 ve Turgutlu ilçemizde ise 105 öğrencimiz kayıtlarını yaptırmışlardır." dedi.
Kayıtlarımız Halen Devam Etmektedir
Atamalar ile genel bilgi veren Ölmez, "Atama normları bakanlığımızca haziran ve eylül aylarında yapılmakta. İl için haziran ayında yapılmakta, daha sonra il dışı tayinler yapılmakta daha sonra da özür grubunda tayinler yapılmakta, bugün itibari ile öğlen saatlerinde 40 bin öğretmen ataması yapıldı, dolayısı ile ilimiz ile ilgili ihtiyaçlarımızı bakanlığımıza bildirmiş bulunmaktayız.
Genel itibari ile ilimizin branş ve sınıf öğretmenleri ile ilgili bir sıkıntımız bulunmamakta. Bugün Milli Eğitim Bakanlığımızca yapılacak yeni atamalar ile birlikte sorunsuz, eksiksiz olarak yeni eğitim ve öğretim yılına başlamış olacağız." diye konuştu.
Dört ilçede İmam Hatip Lisesi olmadığını belirten Ölmez, "Lisesi olamayan ilçelerimiz ile ilgili bakanlığımızdan gelen yönergede öğrencilerimiz, ilçe merkezinde oturmuyor köyde ikamet ediyorlarsa imam hatip orta kısmında okuyorlar ise taşımalı eğitim kapsamına alınabilirler. Ancak ilimiz tarım alanı olduğu için öğrencimiz ya belediye sınırları içersinde olmalı veya köy merkezinde oturmalı. Arazi içerisinde oturan köy ve belediye sınırları dışında kalan öğrencilerimizi ise YİBO'dan yatılı bölge okullarından yararlandırabiliriz." dedi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)