Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı: Hiçbir öğrencinin mağdur edilmemesi gerekiyor

​Türkiye'de, Corona virüs (Covid-19) tehlikesine karşı alınan tedbirleri değerlendiren Coşkun, özellikle üniversiteye hazırlanan öğrencilere de televizyon ve internet aracılığıyla ders verilmesi gerektiğini belirtti.

Corona virüse karşı hijyene ve kişisel temizliğe büyük önem verilmesi gerektiğini belirten Coşkun, Müslüman bir insanın namaz vesilesiyle günde 5 kez kişisel olarak temizlendiğine dikkat çekti.

Virüs için alınan ve alınacak tüm tedbirlere uyulması gerektiğini ifade eden Coşkun, bu tedbirlerin başta kendimiz, ailemiz, çevremiz, ülkemiz ve tüm insanlık için yapıldığını dile getirdi.

Sendika olarak salgınla ilgili, üyelerini bilgilendirdiklerini vurgulayan Coşkun, sendika binalarına kişisel temizlik ve hijyenle ilgili afişler astıklarını belirtti.

Öğrencilerin evde alacakları eğitimlerinde en önemli görevin anne ve babalara düştüğünü belirten Coşkun, çocukların derslerine destek olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Öğrencilerin eğitime verilen aradan dolayı mağdur olmayacaklarını ifade eden Coşkun, öğrencilerin üzülmesine gerek olmadığını vurguladı.

"Uzmanların söylediklerine harfiyen uyalım"

Corona virüs ile ilgili temenni ve uyarılarda bulunan Coşkun, "Özellikle bu musibetin bir an önce tüm insanlıktan uzak durmasını, aşısının ya da gerekli ilaçlarının bulunmasını Rabbimizden temenni ediyoruz. Sağlık Bakanlığımızın söylediklerini harfiyen uygulayıp kendimizi, ailemizi, çevremizi, ülkemizi ve dünyayı düşünerek insanlığa hizmet etmemiz gerekir. Bu konuda herkesi uyarıyorum. Lütfen kendi hijyenik temizliğinize, çevreyle olan ilişkilerimize ve diğer insanlarla olan yakınlığımıza dikkat edelim. Bu tür tedbirleri alarak İnşallah bu zorlu süreci de başarıyla atlatıp yine birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içerisinde bu mücadeleye devam edeceğiz. İnşallah bir an önce bu tür hastalıklar kalkar, Allah'tan temenni ve umut ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Sadece kendimizi değil, toplumumuzu da düşünmek zorundayız"

Sendika olarak Corona virüs ile mücadelede almış oldukları tedbirlere vurgu yapan Coşkun, "Sendika binamıza, virüsten korunmak, gelenleri bilgilendirmek amacıyla afişler astık. Gerçi zaten eğitimli bir camiayız, üyelerimizin çoğu eğitim çalışanı ve üniversite mezunu arkadaşlardır. Zaten gerekli tedbirlerin nasıl olacağını kendileri biliyor. Biz de sendika olarak hafta sonları yaptığımız tüm programlarımızı iptal ettik. En azından kendimiz, insanlar ve çevremiz için bu tür tedbirleri aldık. İnşallah önlem almaya da devam edeceğiz. Bu konuda da üyelerimizden, insanlarımızdan tabi ki anlayış bekliyoruz. Çünkü sadece kendimizi değil, toplumumuzu da düşünmek zorundayız." şeklinde konuştu.

"Vatandaşlarımız bu arayı tatil olarak algılamamalıdır"

Eğitime verilen 2 haftalık aranın iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Coşkun, "Gelecek hafta zaten normal ara tatil olacaktı. Bunu öne çektiler ve bir hafta daha okullara ara verildi. Vatandaşlarımız bu arayı tatil olarak algılamamalıdır. Bu arayı virüsten korunmak için tedbir alma, kapalı ortamlardan uzak durma ve kendimizi izole etmek için bir fırsat olarak görmelidir. Bu yüzden hem buna uyalım hem de eğitim ve öğretimi aksatmadan işlerimizi yürütelim. Bu nasıl olacak diyorsanız; bildiğiniz üzere yüz yüze eğitim, en kıymetli ve en değerli eğitimdir. Öğrenciler olacak, öğretmen de karşılarında olacak. Bazen salgın hastalık gibi elimizde olmayan sebeplerden dolayı hastalığın yayılmasını önleme adına bu tür tedbirlerin alınması doğaldır. Sağlık Bakanlığımız ve yetkililer, gerçekten üzerine düşeni fazlasıyla yaptılar. Zaten hepimiz basından ve sosyal medyadan takip ediyoruz." diye konuştu.

"En önemli görev, anne ve babalara düşüyor"

Evdeki eğitim programı ile ilgili anne ve babalara görevler düştüğünü belirten Coşkun, "Devlet, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) aracılığıyla EBA (Eğitim Bilişim Ağı) üzerinden bir programı var. Öğrenciler şifreleriyle oradan kendi derslerini takip edebilirler. Televizyonda da okulda kaldığı yerden derslerini takip edebilirler. Burada en önemli görev özellikle velilere düşmektedir. Velilerimiz, çocuklarımıza bu saatler içerisinde programları dinleme, dersini yapma, ödevlerin kontrol edilmesi gibi konularda çaba göstermelidir. Bu çalışma kendi çocuğumuzun eğitimi açısından hem de en azından müfredattan geri kalmama adına yapılması gerekir." dedi.

"Veliler bu konuda biraz daha dikkatli davranmalıdır"

Çocukların eğitimlerinden geri kalmaması için Devletin tüm önlemlerini aldığını hatırlatan Coşkun, "Devlet her türlü tedbiri ve imkânı seferber etmektedir. Bir vatandaş ve veli olarak üzerimize düşen görev; çocuklarımızın bu saatlere uyup uymadığının, ödevlerini yapıp yapmadığının kontrol edilmesidir. Yine televizyon programında ya da EBA'da (Eğitim Bilişim Ağı) hangi saatlerde bu tür çalışmalar yapılıyorsa çocuklarımızı yönlendirip, en azından eğitim öğretimi aksatmadan, gerekli bilgilerimizi domine ederek, bu eğitime devam etmemiz gerekir. Özellikle bu konuda velilere büyük iş düşüyor. Velilerimizin bu konuda biraz daha dikkatli davranmalarını rica ediyorum. Yetişkin kendi işini halledebilir ama özellikle ilkokul ve ortaokul çocuklarında velilerin hem öğrencileri uyarma hem de çocukların ödevlerini kontrol etmeleri konusunda üzerine düşeni yapması gerekmektedir." şeklinde konuştu.

"Okullarda dezenfeksiyon çalışmaları yapılmaktadır"

Corona virüs ile ilgili okullarda yapılan temizlik çalışmalarına değinen Coşkun, "Özellikle bu süreçte okul idarecilerimiz, okulların dezenfeksiyonu ile ilgili çalışmalar yapmaktadırlar. Bu konuda tüm okul idarecilerimizi ve Milli Eğitim Müdürlüğündeki yetkilileri tebrik ediyorum. Meslek liselerinde dezenfeksiyon malzemelerinin üretilmesi ile ilgili okullara görev verilmesi 'Anadolu Meslek' okullarımız adına güzel bir gelişmedir. En azından okullarımızın da bu zor şartlar altında üzerine düşeni yaptığını görmekteyiz." diye konuştu.

"Öğrencilerin üzülmesine ve sıkıntıya girmesine gerek yoktur"

Okullarda eğitime verilen aranın, öğrencilerin gireceği sınavlara etkisini değerlendiren Coşkun, "Gerekirse sınavların ertelenebileceğini ya da müfredatta yüz yüze eğitim gördükleri konular ne ise soruların oradaki konulardan çıkması ile ilgili bir çalışma yapılmaktadır. İleriki süreçte daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Buradan yetkili ağızların söylemi ile 'Hiç kimse mağdur olmadan, normal standartlarda, sıkıntı oluşturmadan müfredatta yüz yüze eğitim gördükleri yerlerden sorular sorulacak ya da sınavlar bir iki ay ertelenerek ona göre tedbirler alınacak.'  Öğrencilerin üzülmesine ve sıkıntıya girmesine gerek yoktur. Bu tür olumsuz durumlarda öğrencilerin hepsi zaten eşit şartlardadır. Bu sebeple yetkililerin söyleyeceği konuları dikkate alarak çalışmalarımıza devam etmemiz gerekir." ifadelerini kullandı.

"Üniversitelilere yönelik televizyon ve internet aracılığıyla program yapılmalıdır"

Üniversiteye hazırlanan öğrencilerin de mağdur edilmemesi gerektiğini vurgulayan Coşkun, "Üniversitelerde de aynısı olacak. Yüz yüze görmüş oldukları konularla ilgili sınavlar yapılacak ya da sınav tarihleri ertelenebilir. Sonuçta 2 milyona yakın insan üniversite sınavına giriyor. Sınava girenlerin yüzde 10'luk bir kesimi iyi bölümlere girmektedir. Dolayısıyla hiç kimse mağdur olmadan ve sıkıntı yaşamadan çalışmalarını evde hızlandırması gerekir. Burada yetkililerden isteyeceğimiz; üniversitelilere yönelik bir programın da televizyon ve internet aracılığıyla yapılmasıdır. En azından öğrencilerin moral ve motivasyonunu düzelterek kendi normal çalışmalarına devam etmeleri gerekir diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"Yetkililerin söylemiş olduğu temizlik kurallarına dikkat edelim"

Açıklamasının sonunda Corona virüs ile ilgili uyarılarını tekrarlayan Coşkun, "Herhangi bir panik yaşamadan, sıkıntı görmeden, işlerimizi yürütmemiz ve virüsten korunmalıyız. Kendi kişisel temizliğimize dikkat edelim. İnsanlarla olan ilişkilerimizde mesafeleri koruyalım. Yetkililerin söylemiş olduğu temizlik kurallarına dikkat edelim. Zaten Müslüman bir toplum olarak günde 5 vakit namaz kılıyoruz. Bu sebeple bu tür temizliği zaten yapıyorduk. Bundan sonra biraz daha temizliği önemsememiz gerekiyor. Büyüklerin, çocukları uygun bir şekilde uyarması gerekir. Temizliğe dikkat edersek Allah'ın izniyle bu tür badire ve sıkıntıları da ülke olarak birlik, beraberlik ve anlayış içerisinde aşacağız. İnşallah bir an önce bu musibetten kurtulup, normal yaşamımıza geri döneriz diye Rabbimizden temenni ediyorum." dedi.

İLKHA






İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şanlıurfa Haberleri

Avukat Karadaş: "Kanun yapma sürecinde halkın manevi değerleri dikkate alınmalı"
Soluk borusuna süt kaçan bebek kurtarılamadı
İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Kırhan: "Hareketsiz yaşam diyabete ne oluyor"
Balıklıgöl’ün duvar ve su kanalı çöktü
Yapılan zamların ardından halk fakirleşiyor