MESOB: Peletleme Tesisi dışa bağımlılığı 350 milyon dolar azaltacak

​Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin, OYAK tarafından Malatya’nın Hekimhan ilçesine kurulacak olan Zenginleştirme ve Peletleme Tesisi’nin en az yerli otomobil, yerli uçak ve SİHA’lar kadar önemli ve milli bir proje olduğunu söyledi.

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, OYAK tarafından Malatya’nın Hekimhan ilçesine kurulacağı gündemde olan Zenginleştirme ve Peletleme Tesisi ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Projenin ülke ve bölge için çok önemli olduğuna dikkat çeken Keskin, Türkiye’nin 6,2 milyon ton pelet ihtiyacının 3 milyon tonunu Hekimhan’da yapılacak tesisten karşılanacağını, 55 ayda tamamlanması hedeflenen Hekimhan Zenginleştirme ve Peletleme Tesisi’nin, dışa bağımlılığı yıllık 350 milyon dolar azaltmasının öngörüldüğünü söyledi.

"OYAK’ın Hekimhan Projesi yerli otomobil kadar önemli milli bir projedir"

Keskin, "Hekimhan Zenginleştirme ve Peletleme Tesisi, yeri otomobil, yerli uçak, SİHA’lar kadar önemli ve milli bir projedir. Bu nedenle bir 12 yılın daha geçmemesi için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan bölgemiz içinde kalkınma hamlesi olacak projenin daha hızlı başlatılması için özel desteğini bekliyoruz." dedi.

"Proje, Türkiye ve bölgemiz için önemli bir ekonomik ve sosyal kalkınma projesidir. Dışa bağımlılığı yıllık 350 milyon dolar azaltması öngörülüyor"

OYAK tarafından Hekimhan ilçesine yapılması planlanan Zenginleştirme ve Peletleme Tesisi’nin 12 yıldan beri gündemde olduğunu, ülke ve bölge için önemli bir milli proje olan tesisin yapımının yeniden gündeme geldiğini belirten Keskin, şöyle devam etti:

"OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem 2 gün önce yapmış olduğu açıklama da ‘OYAK, dışa bağımlılığın azaltılmasına dönük bir diğer büyük yatırımını ise Türkiye’nin 6,2 milyon ton pelet ihtiyacının 3 milyon tonunu tek başına karşılayan Hekimhan’a yapacak. 55 ayda tamamlanması hedeflenen Hekimhan Zenginleştirme ve Peletleme Tesisi’nin, dışa bağımlılığı yıllık 350 milyon dolar azaltması öngörülüyor. Yeni kaynak yaratma hedefiyle kurulacak olan tesis, 750 milyon dolar yatırımla hayata geçecek. Yatırım, Japon JFE Steel ortaklığıyla gerçekleşecek.’ bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştır. OYAK bu projeyi Ocak 2008’de açıklamıştı. Proje sadece Türkiye için değil, bölgemiz için önemli bir ekonomik ve sosyal kalkınma projesidir. En az bin kişi için ekmek kapısı olacak.  Proje bölgemiz için asrın projesidir, proje büyük devlet olma yatırımıdır. Hekimhan Zenginleştirme ve Peletleme Tesisi, yeri otomobil, yerli uçak, SİHA’lar kadar önemli ve milli bir projedir. Bu nedenle bir 12 yılın daha geçmemesi için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan bölgemiz içinde kalkınma hamlesi olacak projenin daha hızlı başlatılması için özel desteğini bekliyoruz. Çünkü projenin yaklaşık 5 yılda bitirilmesinin hedeflendiği açıklanmış. Bunun anlamı şu; 5 yılda 1 milyar 750 milyon dolar paranın yurtdışına gitmesi demektir. Bu para yurtdışına gitmemeli ve projeye özel destek verilerek hemen başlatılmalı. Bunu Malatya esnaf camiası olarak baş ustamızdan bekliyoruz."

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Hekimhan Haberleri

Hekimhan Köylüköyü Mahallesinde Covid-19 nedeni ile bir mahalle daha karantinaya alındı
Malatya Valisi Baruş Hekimhan’da muhtarlarla bir araya geldi
Prof. Dr. Fikret Otlu Covid-19'dan hayatını kaybetti
Hekimhan Eski Belediye Başkanı Akyüz, Covid-19’dan hayatını kaybetti
Malatya'da 3,8 büyüklüğünde deprem