Havayolu ile Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanına inen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ağrı Valisi Osman Varol, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, AK Parti Ağrı İl Başkanı Halil Özyolcu tarafından karşılandı.
Buradan Ağrı Valiliğine geçen Bakan Özer ve berberindekiler, önce Valilik Sergi Salonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sergilenen "Kelebek Sergisi"ni gezdi.
Daha sonra Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Özer, burada kısa bir açıklama yaptı.
Eğitimde 6 haftanın geride kaldığını hatırlatan Özer, bu konuda kentte bir değerlendirme toplantısı yapacaklarını ifade etti.
Eğitim sürecinin planlandığı gibi çok başarılı gittiğini söyleyen Özer, "Bildiğiniz gibi okul kapatma değil, sınıf bazlı, vaka bazlı kapatma ile ilgili sistematik geliştirdik. Ve herhangi bir vaka olması yada temas olması durumunda yüz yüze eğitime 10 gün ara veriliyor. Ve öğrencilerimiz evlerine gittiği zaman canlı ders ile dijital platformlar üzerinden eğitim ile ilgili destekler sürdürülüyor." dedi.
Zaman zaman kapatılan okulların olduğunu, maksimum 3 okulun aynı hafta içerisinde kapatıldığını ve onların da 10 gün sonra eğitim öğretime devam ettiğini söyledi.
"En büyük avantajımız aşılama oranlarının yüksek olması"
Özer, "Eğitim sistemimiz devasa bir sistem, 18 milyon öğrenci ve 1.2 milyon öğretmenin olduğu, 20 milyonluk kitleyi ilgilendiren bir sistem. Bu hafta itibari tüm sınıfları kapalı olan hiçbir sınıfımız bulunmamaktadır. Elbette 850 bin dersliğin içerisinde mutlaka kapatılan sınıflarımız vardır, onlarda peyderpey 10 günlük süre içerisinde Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu kurallar çerçevesinde sisteme geri dönmektedir. Daha önce kapatılan 1158 sınıf yeniden eğitim-öğretime başlamıştır. Bizim için önemli olan şey aşılama oranı. Meslek grupları içerisinde öğretmenler en fazla aşı olan meslek grubu. Birinci doz aşılama oranı yüzde 92.45, ikinci doz aşılama oranı ise yüzde 86 civarında. Birde aşı olmayıp, hastalığı geçiren antikor oluşturan öğretmen kitlemiz var; bunlar da yüzde 5 oranında. Şuanda okulları açık tutma ile ilgili en büyük avantajımız aşılama oranlarının yüksek olması. Bu hem ortalama açısından yüksek ve hem de kıta Avrupa’sındaki ülkelerden Finlandiya, İsveç, Letonya gibi ülkelerdeki öğretmenlerin aşılanmasından da oldukça yüksek. Bu en büyük avantajımız. Öğrencilerimizdeki aşılama oranları da gittikçe yükseliyor, özellikle 15-18 yaş oranında." diye konuştu.
Kamuoyunda yardımcı kaynaklarla ilgili sürekli spekülasyonlar olduğunu ifaden Bakan Özer, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz okullarımızda, hükümetimiz tüm okullarda tüm sınıf ve kademelerde ücretsiz olarak yıllardan beri, eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için ücretsiz olarak dağıtıyor. Ve biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak her ayın ilk haftası bu dağıtılan ders kitaplarına ilaveten destekleyici, yardımcı kaynak, etkinlik kitapları, fasiküller, öğretmenlerimizin kullanacağı materyallerle ilgili ciddi bir çalışma yaptık. Ve her ayın ilk haftası bunları elektronik ortamda tüm öğrencilerimizin, tüm öğretmenlerimizin kullanımına ücretsiz olarak açıyoruz." şeklinde konuştu.
Bugün Ağrı'da bu temel materyallerde 100 bin, ortaöğretimde 40 bin olarak öğrencilere ücretsiz olarak dağıtacaklarını söyleyen Özer, aynı zamanda Valiliğin koordinasyonunda bin tane de tablet dağıtacaklarını dile getirdi.
"Kesinlikle yardımcı kaynak almasınlar"
Özer, "Yani bizde, eğitim sistemimizde kitaplarımızla ilgili her türlü destekleyici materyali Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz üreteceğiz. Vatandaşlarımızın erişimine ücretsiz olarak açacağız, il milli eğitim müdürlüklerimizde bunları basarak özellikle sosyo ekonomik olarak dezavantajlı gruplara ücretsiz olarak dağıtacak. Dolayısıyla öğrenci velililerimiz müsterih olsunlar, kesinlikle yardımcı kaynak almasınlar." ifadelerini kullandı.