On bir ayın sultanı Ramazan ayının başlamasıyla Gaziantep’teki camilerde yoğun katılımla yapılan mukabelelere yetişkinlerle birlikte çocukların da katılması camilerde renkli görüntüler oluşturuyor.
Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi 8 Şubat Mahallesi'nde bulunan Halid b. Velid camisinde sabah ve ikindi namazı sonrası daha çok yetişkinlerin katıldığı mukabelelere çocukların da yoğun ilgi göstermesi cami cemaatini sevindiriyor.
Sabah ve ikindi namazı namazını müteakip gerçekleştirilen mukabele programlarına yetişkinlerin yanı sıra çocuklarda katılıyorlar. Kılınan namazın ardından dağılmayan cami cemaatinden kimileri okunan hatmi takip ederken, kimisi ise dinliyor. Yaşlıların ve çocukların aynı sırada yapılan mukabeleye iştirak etmesi ise ayrı bir güzellik katıyor.
Mukabeleye 6 yaşındaki kızı ile birlikte gelen Feridun Arslan, ebeveynlerin camiye gelirken çocuklarını yanlarında getirmelerini tavsiye ederek, çocukların mukabeleye katılmak için camilere gelmesinden oldukça memnun olduğunu söyledi.
Her ebeveynin çocuğuna cami eğitimi vermesi gerektiğini belirten Arslan, “Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Eğer biz burada varsak çocuklarımız vardır. Eğer biz burada yoksak çocuklarımız da yoktur. Biz gerçekten çocukların bu şekilde camilere gelmesinden memnun oluyoruz. Camiler bizim birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu gösteriyor. Çocukların da bu şekilde camiye gelmelerine elbette seviniyoruz. Kur’an-ı Kerim Müslümanların kitabıdır. Camiye, mukabeleye gelirken kızımı da yanımda getiriyorum. İstiyorum ki çocuğum bu kalabalığı ve cami cemaatini görsün. Çocuk dışarıda dolaşacağına ve boş şeylerle camiye getirip cami eğitimini görsün.”dedi.
Her gün mukabeleye babasıyla birlikte camiye geldiğini belirten İslimgül Arslan ise “Babamla beraber camiye geliyoruz. Kur’an-ı Kerimi dinlemeyi ve okumayı da çok seviyorum. Babam bana Kur’an-ı Kerimi öğretiyor. Dışarıda oynayacağıma Kur’an-a gelmeyi tercih ederim. Onun için arkadaşlarımın da camiye gelmelerini tavsiye ediyorum. Kur’an-ı Kerim çok güzeldir. Babam camiye geldiği için bende babamla birlikte camiye geliyorum.”ifadelerini kullandı.
Babasıyla birlikte 3 yıldır Ramazan ayında düzenli olarak mukabeleye geldiğini belirten Yunus Emre Yavuz da şunları dile getirdi:
“İkindi vakti her gün mukabeleye geliyorum. Bazen sabah namazı vaktinde geliyoruz. Ramazan ayını iyi değerlendirmek gerekiyor. Sokakta oynayacağımıza camiye gelip Kur’an dersi alır ve öğreniriz. Bu şekilde hem geleceğimizi değerlendiririz. Ben sokakta oynayan kardeşlerimi de camiye çağırıyorum. Camiye gelip Kur’an- Kerim dersi alsınlar, mukabeleye katılsınlar. Kur’an-ı Kerimi okumayı seviyorum. Arkadaşlarıma da tavsiye ederim. Kur’an-ı Kerimi öğrenmem 2-3 yıl oldu. Babam beni mukabeleye getirdi. Bende her gün babamla birlikte mukabeleye geliyorum.”
Arkadaşlarıyla birlikte mukabeleye katılmanın kendisini mutlu ettiğini belirten Hasan Kurt, “Ramazan ayında oruç tutmak güzel. Bu ayda Allah günahlarımızı bağışlamak istiyor. Onun için bizde orucumuzu tutmalıyız. Mukabeleye her gün geliyorum. İkindi ve sabah namaz vaktinde olan mukabeleye geliyorum. Ama çoğunlukla ikindi vakti geliyorum. Camide cüz okuyoruz. Arkadaşlarımla ve yaşlı amcalarımızla birlikte mukabeleye katılmak beni mutlu ediyor.”şeklinde konuştu.
Barancan Karagöz ile Mehmet Kazıcı ise, Kur’an-ı Kerim okumayı çok sevdiklerini ve bundan dolayı da Ramazan boyunca düzenli olarak mukabeleye katıldıklarını belirterek, şöyle konuştular.
“Mukabeleye katılmak bizim için iyi geçiyor. Camiye mukabeleye geliyoruz, cüz sürüyoruz. Kur’an-ı Kerimi okumayı seviyoruz. Ramazan ayında oruç tutmakla birlikte hem de Kur’an okumaya geliyoruz. Cami güzeldir, camide mukabeleye katılmak iyi oluyor. Kur’an-ı Kerimi okumayı bilmeyenler gelip en azından dinlesinler. Camiye mukabeleye geliyoruz. Burada cüz sürüyoruz. Mukabeleye yaşlı amcalar, çocuklar, gençler ve ağabeylerimiz geliyor. Biz istiyoruz ki mukabelede camiler dolsun taşsın. Kur’an-ı Kerim okumayı seviyoruz. Bundan dolayı da camiye geliyoruz. Dışarıda boş yere vakit geçireceğimize camide vakit geçirmek daha iyidir.” (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)