​Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Fethi Ahmet Polat basın mensupları ile bir araya geldi

​Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, basın mensuplarıyla bir araya gelerek üniversiteleri hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Muş’ta yerel ve ulusal basın mensubu temsilcileriyle bir araya geldi.

Üniversite külliyesinde gerçekleşen programda Rektör Polat üniversite ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Polat, üniversitenin 2017-2018 eğitim-öğretim yılına, 10 bin öğrenci, 576 akademik personel ve 245 idari personel ile eğitim ve öğretime başladığını söyledi.

Polat, “Üniversitemiz bu yıl, tercihlerde geçmiş yıllara oranla daha üst basamaklarda yer aldı. Gelen öğrencilerimizin niteliği, geçmiş yıllara kıyasla biraz daha yükseldi. Akademik anlamda, üniversitemizde hocalarımızın pek çok çalışması var. Bu çalışmalarımız bu yıl artarak devam edecektir. Üniversitemiz son 2 buçuk yıl içerisinde 3 önemli akademik birime kavuştu. Bunlardan ilki sağlık sektöründe eksikliğini hissetmiş olduğumuz bir birimdir. Muş'ta sağlık lisesi var, 4 yıllık sağlık yüksekokulu var ama aradaki akademik birim olan meslek yüksekokulumuz yoktu. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzu açtık ve öğrenci almaya başladık. Daha sonra Muş'un en önemli 2 akademik birimden olan bir tanesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulumuz (BESYO) Muş'ta mevcut değildi. Yoğun çalışmalarımız neticesinden bunun da iznini aldık ve çok hızlı bir şekilde akademik yapılanmasını tamamladık. Şu anda bizimle birlikte açılmış olan üniversiteler içerisinde akademik kadrosu en güçlü olan BESYO, bizimki olacak.” dedi.

Polat, üniversiteye Uygulamalı Bilimler Fakültesini kazandırdıklarını söyleyerek, “Son olarak 2 hafta önce şehrimize çok büyük bir akademik birim olan Uygulamalı Bilimler Fakültesini kazandırdık. Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nde, hem ziraat hem de veterinerlik bölümlerinin uygulamaya dönük programlarıyla ilgili bir fakülte açmayı arzu ettik. Bununla birlikte doğrudan sahaya inerek, çiftçilerimizle, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzle, TKDK ile organize bir şekilde burada yapılması gereken faaliyetlerle ilgili bir konsensüs halinde akademik birimlerimizi etkin hale getirmeye çalışacağız. Bunu yaparken, özellikle il dışında olan Muşlu hemşerilerimizden de yardım bekliyoruz. Burada açacağımız programlara gelmek isteyen öğrencilere özellikle burs desteği sağlanırsa kısa sürede burası kaliteli bir eğitim yuvası haline gelir. Bu anlamda çeşitli teşebbüslerimiz, aldığımız sözler var. En kısa sürede de onların da gerçekleşeceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Rektör Polat, ardından külliyede devam eden çalışmaları basın mensuplarıyla beraber inceleyerek tanıttı.

İLKHA











İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Muş Haberleri

Muş ve Bitlis'te 154 yerleşim biriminin yolu kapandı
Muş'ta tren kazası: 1 ölü, 2 yaralı
Yapıcıoğlu'ndan Muş'ta 5 kişinin boğulduğu olayla ilgili taziye mesajı
Muş'ta 15 günlük yasak kararı
Aracın arkasına bağladığı demirlerle kazalara adeta davetiye çıkardı