Mısır'da yönetim Müslüman Kardeşlerin mal varlıklarına el koyma planlarını açıkladı. Buna göre yönetim örgütün tüm hastane ve okullarına el koyacak.
Mısır Sosyal Dayanışma Bakanlığı yaptığı açıklamada bakanlar kurulunun bir komite oluşturduğunu ve bu kurulun Müslüman Kardeşler'in fonlarının kaynağı ve mal varlıklarıne el koyma işlemini araştırdığını söyledi.
Sosyal Dayanışma Bakanlığı'nın sözcüsü Hani Mahanna, askeri yönetimden sonra oluşturulan geçici hükümetin ayrıca aralarında hastane, okul ve yardım kuruluşlarının da olduğu örgüte destek sağlayan kapsamlı sosyal hizmetlerin yasaklanmasını veya devredilmesini sağlayacağını söyledi.
Yasaklamanın mahkemenin aldığı son kararın bir parçası olduğu ve yapılan temyiz başvurusu ile bunun onaylandığı ifade edildi. Bir Mısırlı yetkili yaptığı açıklamada "Kanun ile, karar ile, şimdi onlar yasaklandı" dedi.
Mısır'da 3 Temmuz'da yapılan darbe ile Muhammed Mursi'nin cumhurbaşkanlığından indirilmesinden sonra anayasa askıya alınmış ve Yüksek Mahkeme Başkanı Adli Mahmud mansur cumhurbaşlanlığına getirilmişti.
Mansur yönetimi daha sonra Mursi taraftarlarına yönelik sert önlemler almış ve 2 binden fazla Müslüman Kardeşler taraftarı tutuklanmıştı. Bu tutuklananlar arasında parti lideri Muhamemd Bedi de var.
Bir hafta süren kanlı olaylarda yaklaşık bin kişi hayatını kaybetmiş, Mursi taraftarları ile güvenlik güçleri arasındaki şiddet olaylarından sonra birçok kişi de yaralanmıştı.
Müslüman Kardeşler'e yönelik operasyonda çok sayıda kişinin ölmesi uluslararası arenada kınanmış ancak henüz herhangi bir soruşturma açılmadı.