Muş'ta çilek yetiştiriciliği yaygınlaşıyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce başlatılan çilek yetiştiriciliği projesi yaygınlaşıyor.

MUŞ - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, 2013 yılında proje illeri arasına alınan Muş' ta, kadın çiftçilere yönelik Tarımsal Yayım Projesi kapsamında çilek yetiştiriciliğine 2014 yılında da devam ediliyor.

 

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Muş’ta uygulanmaya başlanan çilek projesinde başarılı sonuçlar alındığına dikkat çekti. Çolakoğlu; “2013 yılında uygulanmaya başlanan Tarımsal Yayım Projesi kapsamında,  Merkez ilçede 10, Hasköy ilçesinde 1 olmak üzere toplam 11 kadın çiftçiye çilek fidesi verilerek ekiminden, hasadına kadar teknik personellerce titiz olarak takip edilen süreçte başarılı sonuçlar alınmıştı. 2014 yılında ise, 12 kadın çiftçiye toplamda 16 çilek bahçesi kurularak, çilek yetiştiriciliği yaygınlaştırılmaya devam ediliyor. Ayrıca bu yıl kurulan yeni bahçelerde teknik personellerimiz ve kadın çiftçilerimizle, toprak kaynaklı hastalıkları önlemek tat ve aromayı iyileştirmek amacıyla organik gübre sonuç demonstrasyonu gerçekleştirilmiştir.” dedi.

 

Çileğin Muş'a özgü hoş koku ve tadıyla doğal ortamda yetiştirildiğine dikkat çeken Çolakoğlu; “İlimizde çilek yetiştiriciliğine yeni başlanmış olmasına rağmen üreticilerimizin başarılı olduğuna inanıyoruz. Önümüzdeki yıllarda da bunun artarak devam edeceğine inancımız tamdır. Bu tür projelerin hayata geçirilmesinde çiftçi ve üreticilerimize her türlü desteği kurum olarak vermeye devam edeceğiz dedi’’ ifadelerini kullandı. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım Ve Hayvancılık Haberleri

Hububat alım fiyatları açıklandı
Hububat hastalıklarına karşı nelere dikkat edilmeli ve ne yapılması gerekir?
Son dönemde yağan yoğun yağışların zirai, ürünlere toprağa ve su rezervlerine faydası var mı?
Tarımda 22 yıl sonra ilk kez sayım yapılacak
TMO tarihinin en yüksek hububat alımını gerçekleştirdi