"Muzır İçeriklere Müdahale İhbar Hattı" ile zararlı içerikler mercek altında

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının çocukları zararlı içeriklerden korumak amacıyla hayata geçirdiği Muzır İçeriklere Müdahale İhbar Hattı'na vatandaşlardan başvurular gelmeye başladı.

Bakanlık, çocukların her türlü ihmal ve istismardan korunarak sağlıklı gelişimini temin etmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Çocukların bilişim teknolojilerini bilinçli, güvenli, sağlıklı, ahlaki ve insani değerler çerçevesinde kullanımlarına yönelik mekanizmalar işleten Bakanlık, bir yandan Sosyal Medya Çalışma Grubu ile internet ortamında çocukların maruz kaldığı ihmal, istismar gibi olaylara anında müdahale ederken; biryandan da Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu ile şikâyet üzerine kitapları inceleyip, müstehcenlik suçuyla ilgili adli yargı organlarına bilirkişilik yapıyor.

Bakanlığın web sitesindeki bilgiye göre vatandaşların çocuklar için zararlı olduğunu düşündükleri yayınları ve uygulamaları doğrudan Bakanlığa ulaştırabilmeleri için 2020 Ekim ayında hayata geçirilen Muzır İçeriklere Müdahale İhbar Hattına zararlı içerik olarak değerlendirilebilecek ihbarlar gelmeye başladı.

İhbarlar arasında en çok kitap içerikleri yer alırken; sosyal medya ağ sağlayıcısından yapılan paylaşımlar, internet oyunları ve çizgi filmlerle ilgili de başvuru gerçekleşti.

Bakanlığın web sayfasında (https://www.ailevecalisma.gov.tr/chgm) yer alan “form", "e-posta", "WhatsApp" (90 530 918 11 17) ve "BİP" ihbar seçenekleri arasında vatandaşların en çok telefon uygulamasını tercih ettiği görüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Okullarda yeni dönem: Kıyafet yönetmeliği değişti
20 bin öğretmen ataması sonuçları açıklandı
9 günlük ara tatil bitti: 20 milyon öğrenci okula döndü
Uzmanlar uyardı: Otorite eksikliği akran zorbalığını tetikliyor
HÜDA PAR: MEB'in verdiği ücretsiz kaynakların çeşitliliği ve içeriği zenginleştirilmeli