“Öğrencinin başarısı için velinin işbirliğine ihtiyacımız var”

2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başlamasıyla öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulunan Rehber Öğretmen Zeynelabidin Budak, öğrencinin başarısı için velilerin işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

15 günlük yarıl tatilinin sona ermesiyle okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci ile bir milyon öğretmen için ders zili tekrar çaldı.

Eğitim öğretim yılı ikinci dönemi için öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulunan Rehber Öğretmen Zeynelabidin Budak, eğitimin uzun soluklu bir iş olduğunu ve hayat boyu devam ettiğini söyledi.   

 “Başarının sırrı planlı ve programlı çalışmadadır” 

Başarı sırrının planlı ve programlı yapılacak çalışmada olduğunu kaydeden Budak, şunları söyledi: “Bizim öncelikle veli-okul, öğrenci-öğretmen işbirliğine ihtiyacımız vardır. Velilerimizin, bu işbirliğini olabildiğince en üst seviyede tutması gerekir. Öğrenci başarının artırmak istiyorsa, mutlaka kendine bir program çıkartması lazımdır. Bunun yanında hem öğretmen hem de veli öğrenciyi desteklemelidir. Öğrenciyi motive ederek, başarılarını artırmak mümkündür. Öğrenciye, ‘çalış’ demekle iş bitmiyor ve öğrenci de bu şekilde çalışmaz. Öğretmen, öğrenciyi motive edecek, veli de onu takip ederek okul ile işbirliği içine girecek ve bu şekilde öğrencinin başarısı artacak. Tabi bunun temelinde öğrencinin planlı ve programlı çalışmasının olduğunu söylememiz gerekiyor.”

“Verimli ders çalışma konusunda seminerler düzenliyoruz”

Özellikle ikinci dönemlerde havaların da ısınmasıyla öğrencilerde bir gevşekliğin oluştuğuna dikkat çeken Budak, bu yüzden öğrencileri dinç tutmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Budak, “Öğrencilerimizin, başarılarını artırabilmeleri için hem öğrencilere hem de veliye yönelik çeşitli seminerlerimiz olacak. Her öğrenciye günlük ders programı veriyoruz. Bunu düzenli bir şekilde takip ediyoruz. Bunun yanında okulumuzun da başarısının artması için de deneme sınavlarımız oluyor.”

“Öğrencinin başarısı için velinin işbirliğine ihtiyacımız var”

Velilerin ilgisizliğinden yakınan Budak, velilerin öğrencilerini düzenli bir şekilde takip etmediğini söyledi.

Budak, “Öğrencinin başarılı olması için öncelikle velinin işbirliğine ihtiyacımız vardır. Biz aslında bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Veli, öğrencisini takip etmiyor. Veli-okul işbirliğinin geliştirilmesi gerekir. Eğer veli düzenli bir şekilde okula gelip öğrencisini takip ederse doğal olarak başarı artıyor. Bölgemizdeki birçok veli şoför veya mevsimlik içsisi olduğu için iş yükümüz de ayrıca artıyor. Öğrencilerin başarılı olmaları için sadece biz öğretmenlerin gösterdiği çaba yetersiz kalıyor. Bu yüzden velilerimizin desteğini istiyoruz.” dedi.

“Sınav sisteminin değişmesi öğrenciyi olumsuz etkiledi”

Eğitim siteminde yapılan değişiklere de değinen Budak, şunları söyledi: “Malum olduğu üzere son dönemlerde eğitim sitemimiz değişti. Liselere giriş sınavı olsun, üniversiteye girişteki sınav olsun birçok sınav sistemi değişti. Özellikle matematiğin merkeze alınması öğrencilerde bazı sıkıntıların yaşanmasına neden oldu.”

“Okul sadece öğrenci ve öğretmenden ibaret değildir”

“Okul sadece öğrenci ve öğretmenden ibaret değildir” diyen Budak, “Öğretmen ve öğrencinin yanında veli de var. Biz rehberlikte buna müşavirlik diyoruz. Eğer bunlar birlikte çalışırsa başarı da artar. Eğer öğretmen öğrenciyi motive ederse, öğrenci de planlı bir şekilde çalışırsa ve veli de bunu takip ederse tabi ki de öğrencinin başarısı artar.” diye konuştu.

İLKHA




 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Okullarda yeni dönem: Kıyafet yönetmeliği değişti
20 bin öğretmen ataması sonuçları açıklandı
9 günlük ara tatil bitti: 20 milyon öğrenci okula döndü
Uzmanlar uyardı: Otorite eksikliği akran zorbalığını tetikliyor
HÜDA PAR: MEB'in verdiği ücretsiz kaynakların çeşitliliği ve içeriği zenginleştirilmeli