Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat'ın Aydıncık ilçesi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin etkinliğinde, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
PKK'nin, Avrupa şehirlerinde rahat bir şekilde faaliyette bulunduğuna dikkat çeken Bozdağ, Almanya'nın da PKK'ye destek verdiğini söyledi.
Bozdağ, "Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkiler, iki ülkenin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler terör ile mücadele konusunda büyük bir dayanışmayı zorunlu kılmaktadır ama maalesef Almanya hükümeti ve yetkilileri PKK terör örgütü dahil pek çok terör örgütüne kucak açmıştır. Şu anda Almanya’da PKK terör örgütü dernekler vasıtasıyla vakıflar vasıtasıyla sivil toplum örgütleri kurmak suretiyle terör örgütüne finans sağlamaktadır. Almanya içerisinde terör örgütünün propagandasını yapmaya, Kandil’e ve terör örgütüne terörist göndermeye, orada terör örgütü ve hedefleri konusunda terör örgütüne katılanları eğitmeye dair çok ciddi çalışmalar yapıyor. Alman makamlarına da Türkiye olarak biz bunu defalarca ilettik." dedi.
PKK'nin yönetici kadrosunda yer alan bazı kişilerin zaman zaman Almanya’nın içerisinden gelerek orada da faaliyetlerine devam ettiğini belirten Bozdağ, hukuk devletlerinin hiçbirisinin teröre, şiddete, teröriste müsamaha gösteremeyeceğini söyledi.
"Almanya FETÖ, PKK ve DHKP-C'ye kucak açmaktadır"
Bozdağ, "Açıklamalara baktığımızda bunu bir toplanma hakkı, ifade hürriyeti çerçevesinde değerlendiriyorlar ama terör örgütlerin toplanma hakkı dünyanın neresinde var bunu bize bir göstermeleri lazım. Hangi ülke terör örgütü geldi toplanma hakkını kullandı diye buna müsamaha gösterir. Şu anda Almanya Fetullahçı terör örgütü mensupları darbeye karışan veya darbeyi destekleyen darbeciler, DHKP-C terör örgütü ve mensupları, PKK terör örgütü ve mensuplarıyla diğer terör örgütleri tarafından güvenli bir liman olarak görülmekte ve orası onlara büyük bir kucak açmaktadır." diye belirtti.
"Almanya Türkiye karşısında olan herkesin hamisidir"
"Madem teröristleri toplanma ve gösteri hakkı var, Alman demokrasisi de bu kadar toleranslı ki teröristlerin bile hakkını korumak için teminat altına alıyor." diyen Bozdağ, konuşmasına şöyle devam etti: "O zaman açıklamaları lazım teröre karşı Türk toplumu, şiddete karşı Türk toplumu, kimsenin canına kıymamış Türk toplumu kendi aralarında bir araya gelip toplanma hakkını, ifade hürriyetini kullanmak istediklerinde, Alman hükümeti ve güvenlik birimleri Türk toplumunun bu hakkına niye saygı göstermiyorlar? Türkiye'den oraya gidip Türk toplumuyla buluşmak isteyen Türkiye'nin meşru hükümetinin bakanlarının seyahatine, toplantıya katılmasına, kendisini ifade etmesine neden engel oluyorlar? Bir demokratik hükümet, demokratik ülkenin temsilcileri başka bir demokratik ülkenin bakanlarına sağlamadığı kolaylığı, vermediği imkanı teröristlere, terör örgütlerine ve onların organizasyonlarına verirse burada aklıselim olan insanlar ne düşünür? Çok açık, 'Almanya Türkiye karşısında olan herkesin hamisidir, destekçisidir onlara her türlü imkanı verir."
Bozdağ, "Dünyanın hiçbir yerinde teröristler için terör örgütleri için elinden kan damlayanlar için hiçbir demokratik hukuk devletinde böyle bir imkan verilemez ama maalesef Almanya’da bunun verildiğini görüyoruz. Bu Almanya’nın Türkiye’ye karşı tutumunu göstermesi bakımından da son derece önemlidir." ifadelerini kullandı.
Almanya'da artan Türkiye’ye karşıtlığı, ayrımcılık, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve islamafobinin önlenmesi için gerekenlerin yapılmama halinde Almanya’nın bugün ki hükümet yetkililerinin yakın gelecekte Almanya’da konuşabilecek sağlıklı bir ortam bulabileceklerini zannetmediğini söyleyen Bozdağ, ama o gün geldiğinde Türkiye olarak onların Türkiye’de toplanma hakkını, ifade hürriyetlerini sonuna kadar sağlayacaklarını kaydetti.
"OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu yakında faaliyette olacak"
Bir gazetecinin Ohal İşlemlerini İnceleme Komisyonu hakkında sorduğu soruya ise Bakan Bozdağ, şöyle yanıt verdi:
"OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu adı altında 7 kişiden oluşan bir komisyon kurulma kararına ilişkin kararname çıktı ve yürürlüğe girdi. Komisyon 7 kişiden oluşacak, 2 yıl süreyle çalışacak, çalışma esaslarını kendi belirleyecek ve bunlar başbakanlık tarafından ilan edilecek, usul şeffaf olacak, ilandan sonra da müracaatlar 2 ay içerisinde yapılacak. Ondan sonra çalışmaya başlayacak, dosya üzerinden inceleme yapacak, verdiği kararlar icrai kararlar olacak ve karara güvenmeyenler bakımından da yargı yolu açık olacaktır. Komisyonun kuruluş çalışmaları konusunda sayın Başbakanımızın talimatları oldu, hazırlıklar son noktaya geldi. Zannedersem bu hafta veya önümüzdeki hafta büyük ihtimalle komisyon faaliyete geçebilir diye düşünüyorum."
İLKHA