Oruç Tutarken Ağız Kokusuna Dikkat Edin

Ramazan'da, dişler fırçalanmadığı zaman sahurdan iftara kadar geçen uzun sürede ağızda kolayca üreme ortamı bulan bakteriler, ağızda kötü kokuya ve diş çürüklerine de neden olabilir.

İSTANBUL - Ağız kokusu yüzde 80-90 oranında diş çürüğü ve bu durumu meydana getiren mikropların sülfür bileşiklerini parçalaması kaynaklıdır. Sağlıklı kişilerde kötü ağız kokusunun sebebi dilin arka damağa bakan yüzeyindeki mikro organizmalardır. Bu koku da genellikle sabah kahvaltısından sonra kaybolur.
 

Soğan, Sarımsaktan Uzak Durun
Oruç tutmak gün içinde uzun süre açlık gerektirir. Bu durumda tükürük salgısı azalır ve buna bağlı olarak tükürüğün dili temizleyici ve yıkayıcı etkisi de düşer.

 

Ramazanda genel olarak ağız kokusuna sebep olacak sarımsak, soğan içerikli ve ağır baharatlı gıdalardan uzak durulmalıdır. İftar ve sahur vakitlerinde bol su tüketilmeli, sahur yemeği tamamlandıktan sonra mutlaka dişler ve dil temizlenmelidir. Ağız kokusunun en önemli tedavi aşamasını ağız bakımı ve dilin fırçalanması oluşturmaktadır. Diş fırçalama ve diş ipi, iyi ağız bakımının önemli basamaklarıdır. Ancak dilin temizlenmesi ağız kokusu şikâyeti olan kişilerde birinci sıradadır. Dişler temizlenirken dilin de fırçalanması unutulmamalıdır. (Mehmet Laçin - İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Sağlık Haberleri

Ceviz tüketerek kalbinizi koruyun
Çocuklarda bağışıklığı kuvvetlendirmenin yolları
Uzmanlar: Yutma güçlüğü, nörolojik hastalıkların komplikasyonu olarak görülüyor
Kahve alışkanlığı sağlıklı mı?
Başarıyı engelleyen psikolojik engel: Erteleme alışkanlığı