"Piyango domuz eti yemek gibi haramdır"

Yılbaşı nedeniyle satışa sunulan piyango biletleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Hilvan Müftüsü Tahsin Ekim, "Nasıl domuz eti yemek haram ve günah ise piyangoda böyledir" dedi.

Yaklaşan yılbaşı nedeniyle satışa sunulan piyango biletleriyle ilgili Şanlıurfa Hilvan ilçe Müftüsü Tahsin Ekim, piyango biletlerini domuz eti gibi haram görerek ondan uzak durulması gerektiğini söyledi.

Kur'an-ı Kerim'in tabiriyle kumarın, içkinin ve faal oklarının 'Şeytanın işi olan birer pislik' olduğunu söyleyen Ekim, Müslümanların bu tür oyunlardan uzak durması gerektiğini ifade etti.

Konuşmasına Maide Suresinin 90'ıncı ayeti kerimesini hatırlatarak başlayan Ekim, "2016 yılı için son günlerimizi yaşıyoruz bu vesile ile hem ülkemizde hem de dünyada çeşitli yerlerde 'piyango' adı altında bir takım faaliyetler yapılmaktadır. Bunlara dinimizin bakış açısıyla baktığımız zaman Maide Suresi 90'ıncı ayeti kerimesinde piyangonun, kumarın, içkinin ve faal okları olarak tarif ediyor. Rabbimiz bütün bunların hepsinin yasaklandığını bunların 'Şeytanın işi olan birer pislik' olduğunu belirtiliyor. Bizlerde Müslüman olarak bu işlerden uzak durmamız gerekir.” dedi.

Müslümanların domuz etinden tiksindiği gibi piyangodan tiksinmesi ve uzak durması gerektiğini vurgulayan Ekim, "Müslümanlar olarak domuz eti yemenin nasıl haram olduğunu düşünüyorsak piyangoyu da böyle görmemiz lazım. Müslüman olan bir kişinin domuz etine karşı adeta bir alerjisi vardır. Nasıl domuz eti yemek haram ve günah ise piyangoda böyledir. İnsan domuzu gördüğünde nasıl ondan tiksiniyor ve yanından bile geçmek istemiyorsa bunu da böyle görmeleri gerekir. Müslüman coğrafyada bu durumun yaşanması maalesef üzüntü vericidir." ifadelerini kullandı.

Kumar ve benzeri haramları oynayan kişilerin kazanmadığını, asıl kazanın bu işi yapan kişiler olduğunu söyleyen Ekim, "Hiçbir şirket, kurum, işletme zarar etmek için ortaya çıkmaz bu bir gerçektir. Baktığımız zaman bu kumar, içki, piyango işlerinde bu işi idare edenlerin hiçbir zaman zarar ettikleri görülmemiş hep kazanç elde etmişlerdir. Kaybedenler bu işe katılanlar, iştirak edenlerdir her ne kadar bu işte kazanan birkaç kişi ifadesi olsa bile hattı zatında bunların hiçbiri kazanmaz. Sonuç olarak örnekleri çoktur kazananların bile sonunda mutsuz oldukları görülmüştür. Zahiren kazanlar bu işi yapan şirketler oluyor" şeklinde konuştu. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA) 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İslam Ve Kuran Haberleri

2025 hac kayıtları 15 Kasım'a kadar yapılabilecek
"Gıdada haram ve helale dikkat edilmemesi toplumsal çöküntüye neden olur"
Kazasının olup olmadığıyla ilgili şüphesi bulunan kimsenin durumu
Kurban edilen hayvan kanının alna sürülmesi doğru mudur?
Namazda gözleri kapatmak mekruh mudur?