Batman merkezde bulunan bir otelin konferans salonunda Eğitim Bilimci Yazar Dr. Özgür Bolat tarafından verilen özgüven temelli 'Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir' konulu seminer gerçekleştirildi.
Düzenlenen seminere İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Şube Müdürleri Akın Arı, Cemal Konakçı ve kente görev yapan rehber öğretmenler katıldı. Seminerde rehber öğretmenlere bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, rehber öğretmenliğin önemine dikkat çekti.
"Öğretmenin niteliği öğrencinin niteliğidir" diyen İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, "Değerli arkadaşlar, her zaman rehber öğretmenlik branşını çok önemsediğimi belirtiyorum. Rehber öğretmenlerimiz sadece öğrencilerimizle ilgilenmiyor aynı zamanda öğretmenlerimizin eğitimine de katkı sağlıyor. Bizim bütün gayemiz; çocuklarımızın nitelikli bir eğitim alması, onların iyi bir geleceğe hazırlanması, kısacası hayatı onlar için mutlu kılmaktır. Öğretmenin niteliği öğrencinin niteliğidir. Öğretmenin niteliğinin artması öğrencinin niteliğinin artması demektir. Ben katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Özgüven temalı eğitim semineri için ilimizde bulunan Eğitim Bilimci Yazar Dr. Özgür Bolat'a ve ekip arkadaşlarına da teşekkür ediyorum." dedi.
Kurtaran'ın konuşmasının ardından Eğitim Bilimci Yazar Dr. Özgür Bolat özgüven temelli 'Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir' konulu seminer verdi. Seminerin sonunda Bolat'a günün anısına Kurtaran tarafından hediye takdim edildi.
Selahaddin Eyyübi Anadolu Lisesi Öğrencileri PİSA 2018 programına katılacak
2018 yılı PİSA programına katılacak olan Batman Selahattin Eyyübi Anadolu Lisesini ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, sınıfları ziyaret edip öğrencilerle sohbet etti ve Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PİSA) programı hakkında öğrencilere bilgi verdi.
Okula gelişinde Kurtaran'ı, Okul Müdürü Mehmet Rüzgar karşıladı. Okul Müdürü Rüzgar'dan bilgi alan Kurtaran daha sonra sınıfları ziyaret edip öğrencilerle bir süre sohbet etti.
PISA, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üçer yıllık dönemler hâlinde 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren bir araştırma programı olduğunu belirten Kurtaran, "Bu araştırma programına katılan ülkelerdeki belirli yaş gruplarındaki çocukların, bilgiyi ölçme yerine bilgiyi kavrama kapasitelerinin ölçümü yapılmaktadır. Kavrama kapasitesi ise zihnin gelişimine bağlıdır. Zihnin gelişimi de ancak bol bol kitap okumakla mümkündür. Bir insanın kitap okudukça anlama kapasitesi gelişir ve kendini ifade eder. Sevgili gençler, bu yaşlarda çok kitap okuyarak kendinizi geleceğe hazırlamalısınız. Bu sizin kendinize, çevrenize ve şehrinize de olan sorumluluğunuz. Kitap okuma kültürünü Batman’a kazandırmamız gerekiyor. Bu sayede Batman kitapla anılan marka bir şehir olma yolunda emin adımlarla ilerleyecektir." diye konuştu.
İLKHA