Üniversitenin sosyal tesislerinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Şındak salgın dönemde yaptıkları çalışmaları anlattı.
"Özellikle uluslararasılaştırma da elde ettiğimiz başarıyı sürdürmek istiyoruz"
Salgın döneminde de yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini ifade eden Şındak “Salgın döneminde boş durmadık. Özellikle akademik pozisyondaki kadrolarımıza atamalar gerçekleştirdik. Bunlardan 13 tanesi tıp fakültesi kadrosunda. Bu atamalarla birlikte akademisyen sayımız 600 ü, idari personel sayımız da 500 ü geçti. Yine bu dönemde alt yapı ile ilgili fiziki eksikliklerimizi gideriyoruz. Eğitim çıtamız yüksek. Öğrencilerimiz, mezun olduklarında gittikleri yerlerde işini yapan insanlar olarak görülüyor. Biz üniversitemizi dünyanın her yerinden öğrencilerin 'ben bu üniversitede okurum' dediği bir konuma getirmek istiyoruz. Özellikle uluslararasılaştırmada elde ettiğimiz başarıyı sürdürmek istiyoruz.” dedi.
"Küçükbaş hayvan payetleme merkezi ile hayvan hastanesi bu yıl tamamlanacak"
Tarım ve hayvancılık alanlarında ihtisas üniversitesi olduklarını hatırlatan Şındak, bu alanda da hızlı bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Küçükbaş hayvan payetleme merkezi ile hayvan hastanesinin bu yıl içerisinde tamamlanacağını ifade eden Şındak, “Tarım ve hayvancılık alanlarında çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu alanda 2020 yılında 3 milyon TL bütçemiz vardı. Tarım alanında fıstıkçılık, hayvancılık alanında keçi başta olmak üzere 6 konuda çalışmalarımız var. Bunlara ilişkin projelerimizi hazırladık. 2021 yılı bütçesi de geldiğinde hemen çalışmalara başlayacağız. Küçükbaş hayvan payetleme ile hayvan hastanesi inşaatları bu yıl içerisinde bitirilecek. Payetleme merkezi yalnız Siirt’te ve bölgemize değil, bütün ülkeye hizmet edecek niteliktedir. Aynı şekilde 8 bini kapalı 10 bin metre üzerinde kurulu olan havyan hastanesi, Siirt’e büyük katkılarda bulunacaktır.” diye konuştu
"40 milyon TL bütçeli tıp fakültesi morfoloji binası yatırım planına alındı"
Tıp Fakültesi inşaatına da değinen Şındak, 40 milyon TL bütçeli tıp fakültesi morfoloji binasının yatırım planına alındığını ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesinde misafir olarak okuyan öğrencileri kendi üniversitelerinde mezun etmek istediklerini söyledi.
Morfoloji binası ile sağlık alanında hizmet veren birim binalarının Kezer Kampüsüne yapılacağını belirten Şındak, “ 40 milyon TL bütçeli morfoloji binamız yatırım planına alındı. Biz halen Van’da okuyan tıp fakültesi öğrencilerimizi burada mezun etmek istiyoruz. Morfoloji binası ile sağlık alanında eğitim veren birimlerimizin inşaatlarını Kezer Kampüsünde yapacağız. Sosyal ve Teknik Meslek yüksekokulumuzun binası ile Merkez Kampüsü inşa edilecek.” dedi.