Sağlık gerekçesiyle normal doğum yapılamayan, sezaryenle dünyaya getirilen prematüre kuzular 10 günlük yaşam mücadelesinin ardından yaşama tutundu. 1,5 kilogram dünyaya gelen ve yoğun bakıma alınan kuzuların veteriner hekim gözetiminde bakımları yapılarak taburcu edildi.
Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak Siirt Üniversitesi Keçi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde dünyaya gelen dördüzler için geldiği merkezde açıklamada bulundu.
Barınaklarına gönderilen kuzuları durumu hakkında bilgi veren Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, "Merkezimizde 2016 yılında üniversitemize kazandırılan Romanov cinsi koyunlarla ilgi güç doğum gerçekleşti. Prematüre doğum sancıları ve klinik belirtileri nedeniyle hayvan hastanemize kaldırıldı. Yapılan incelemeler sonucunda annede doğumu engelleyecek problemlerin olduğu belirlendi. Doğal doğumun olamayacağı anlaşılınca kuzularımız sezaryen doğumla kurtarılmıştır." diye konuştu.
Yavruların özel besine tabi tutulması özel ilgi ve bakıma ihtiyacı oluyor
"Yoğunluğumuzdan ötürü zamanında ziyarete gelememiştik, hastane sonrası kendi barınaklarında kuzuları ziyaret etme ve bakıcılarına geçmiş olsun deme fırsatı bulabildik." diyen Şındak, çiftliğin güzel bir işleyiş içerisinde olduğunu kaydetti.
Rektör yardımcılarım ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ziyarette memnuniyet duyduk." diyen Şındak, "Prematüre olgular basit olgular değil, Romanov cinsi koyunlarda çoğunlukla çoklu doğum olduğu için anne sütü yetemeyebiliyor, yavruların özel besine tabi tutulması serumla, biberonla beslenmesi durumlarından dolayı özel ilgi ve bakıma ihtiyacı oluyor. Bu manada dekanımıza, hocalarımıza, müdürümüze ve merkez çalışanlarımıza ilgi ve alakalarından ötürü teşekkür ediyorum." dedi.
Ziyareti esnasında ahırları tek tek dolaşarak yavrular ve damızlık hayvanlar hakkında bilgi alan Şındak, yaşam mücadelesini kazanan dördüzleri biberonla besledi.