Sağlık hizmetlerini sürekli geliştirmek zorundayız

"Sağlık Yönetimi Söyleşileri" programında konuşan stanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Sarıoğlu, “Sağlık hizmetlerini sürekli konuşmak, tartışmak, en uygun hizmet sunma yöntemlerini geliştirmek zorundayız." dedi.

İstanbul Medeniyet Üniversitesinde düzenlenen "Sağlık Yönetimi Söyleşileri" programının açılışında konuşan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Sarıoğlu, “Sağlık hizmetlerini sürekli konuşmak, tartışmak, en uygun hizmet sunma yöntemlerini geliştirmek zorundayız." dedi.

“18 Aralık Sağlık İdarecileri Günü” dolayısıyla İstanbul Medeniyet Üniversitesinde "Sağlık Yönetimi Söyleşileri" adıyla bir söyleşi düzenlendi.

Medeniyet Üniversitesi Cevizli Yerleşkesinde gerçekleşen "Sağlık Yönetimi Söyleşileri" programının açılış konuşmasını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Sarıoğlu gerçekleştirdi.

Ülkemizde sağlık sektöründe son 20 yılda olumlu gelişmelerin yaşandığına dikkat çeken Sarıoğlu, "Sağlık hizmetleri bir devletin devlet olduğunu hatırlatan en önemli 2-3 hizmetten birisidir. Bu hizmetler eğitim, sağlık, savunmadır. Bu hizmetin insana dokunan bir tarafı, devlete de dokunan maliyet tarafı var. Maliyetli bir hizmet bütün dünyada böyledir. Amerika Birleşik Devletleri'nde de olsanız, Fransa, Almanya’da da olsanız sağlık hizmetlerinde pek çok sorun yaşanıyor. İktisatçıların klasik tabiriyle eldeki imkanlarla vatandaşlarınızın faydası arasında bir ilişki kurmanız gerekiyor. Sağlık hizmetlerini sürekli konuşmak, tartışmak, en uygun hizmet sunma yöntemlerini geliştirmek zorundayız." dedi.

Ülke olarak sağlık alanında durumumuzun kötü olmadığını belirten Sarıoğlu, “Özellikle 20 yıl öncesine baktığımızda neredeyse gayri safi milli hasıla içindeki payında sağlığın payı yüzde 50 artmış durumdadır. Bundan 15-20 sene evvel yüzde 11-12 civarındaki sağlık harcamalarının payı bugün yüzde 17 civarında. Sağlık harcamalarındaki artış eğitimi bile geçmiş durumdadır. Dediğimiz gibi bu maliyetli bir iş ve bunun toplam harcamaları içindeki payı 4'te 3’tür. Dolayısıyla tasarrufa, tedbire, arayışa devletten başlamak gerekiyor. Biz bu sağlık hizmetlerini nasıl daha ucuza üretebiliriz, vatandaşlarımızın memnuniyetini ve yaklaşık 2 milyon sağlık turizmiyle gelen insanın memnuniyeti nasıl arttırırız bunun yollarını arayacağız. Bu söyleşinin de bu arayışa katkı sağlamasını diliyorum.” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Medeniyet Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aygül Yanık moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye, Anakara Üniversitesinden Prof. Dr. Yasemin Akbulut, Prof. Dr. İsmail Ağırbaş ile Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Prof. Dr. Kâmil Özdil konuşmacı olarak katıldı.

İLKHA










İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri

"İnsanlık ittifakı" İstanbul'da buluştu
Yılbaşı kutlaması dini açıdan bir felakettir
Kolay para kazanma hırsı bireyi çıkmaza sürükler
HÜDA PAR Milletvekili Dinç'ten siyonizm ile topyekûn mücadele etme çağrısı
Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan doktor serbest bırakıldı