Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın "Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı" kapsamında Gaziantep Sanayi Odası, KOSGEB ve İpekyolu Kalkınma Ajansı işbirliğiyle, bakanlık tarafından verilen destek ve teşviklerin ele alındığı ve anlatıldığı toplantı düzenlendi.
Sanayi Odası Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, uygun sektörde yatırım yapıldığında Türkiye'nin en dezavantajlı bölgesinde alınan teşviklerden daha iyisini alabilme imkanı bulunduğunu söyledi.
Gaziantep'in ithal edilen ürünleri üretebilme potansiyelinin bulunduğunu söyleyen Gül, Milli Teknoloji Hamlesi'nin devletin önemsediği bir proje olduğunu belirtti.
Sanayinin daha da güçlenmesini sağlayacak ürünlerin hem Türkiye'de hem de Gaziantep'te üretilmesi için gerekli şartların oluşturulması gerektiğini aktaran Gül, hem stratejik yatırımlarda hem proje bazlı yatırımlarda önemli yatırım imkânlarının verildiğini belirtti.
Özellikle Türkiye'de üretilmeyip dışarıdan alınan ürünleri üretme noktasında çağrıda bulunan Vali Gül, "Bizim şehir olarak bir altyapımız var, şehir olarak buna hazırlıklı olmamız lazım. Gerek makinada gerek bilgisayarda gerekse diğer sektörlerde bunun olabileceğini, Gaziantep'te bizlerin yapabileceğine kanaat getirmemiz lazım. Proje bazlı teşviklerde ihracat yapıyoruz ama yaptığımız ihracatın önemli bir kısmını da ithalat olarak yapıp öyle ihracat yapıyoruz. İthal ettiğimiz ürünlerin önemli bir kısmını biz burada üretilebiliriz. Gaziantep'te üretemiyorsak, Türkiye'nin herhangi bir yerinde üretebiliriz. Bizim en büyük sermayemiz beşeri sermayemizdir. Gaziantepli dünyanın her tarafına mal satabiliyorsa Türkiye'nin her tarafında mal da üretebilir. Ama bunları iyi anlamamız, anlatmamız ve buna gerçekten sahip çıkmamız lazım." dedi.
Gaziantep'in en çok ihtiyaç duyduğu alanın teknoloji olduğuna dikkat çeken Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi ise, "Bu konuyu ne kadar çok konuşur, ne kadar çok dile getirirsek kentimiz ve ülkemiz için o denli faydalı olacaktır. Gaziantep olarak üreten ve rekabetçi bir şehiriz. Mevcut üretim modellerimize mutlaka teknolojiyi adapte etmeliyiz. Bunu yaptığımız zaman mevcut ihracat rakamlarımızı çok daha yukarılara taşıma imkânı bulacağız. Bunu da yine devletimizle, milletimizle, işadamlarımızla, kadın girişimcilerimizle el ele vererek başarabiliriz." diye konuştu.
Verilen teşvikler noktasında bilgi paylaşımında bulunulan toplantı, soru-cevap bölümü ile sona erdi.
İLKHA