Şanlıurfa'da çeşitli dönemlere ait 528 parça tarihi eser ele geçirildi

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Tunç Çağı, Roma, Bizans ve Abbasi dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 528 parça tarihi eser ele geçirildi, olayla ilgili bir şüpheli gözaltına alındı.

Viranşehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda, ilçe merkezinde bir şüpheliye ait iş yerinde tarihi eserler bulunduğu belirlendi.

Adreste yapılan aramalarda, 351 sikke, 50 yüzük, 88 obje, 7 halka, 2 mühür, 2 kılıç, 2 mızrak, 3 kama, 1 hançer, 3 testi, 2 tas, 1 kolye, 2 bilezik ve 14 ok ucu olmak üzere toplam 528 tarihi eser ele geçirildi. Tarihi eser ile ilgili yapılan operasyonda bir şüpheli gözaltına alındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şanlıurfa Haberleri

Şanlıurfa Eyyübiye Haleplibahçe Mahallesi’nde kaza 2 yaralı
Boğazına cisim kaçan çocuk, Heimlich manevrasıyla kurtarıldı
Urfa'nın Gelibolu Mahallesi’nde elektrik direği işçilerin üzerine düştü 1 ölü, 1 yaralı
Urfa'da 33 kız öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
Urfa İpekyolu Bulvarı Mahmut Yıldız Üst Geçidi civarında otomobil takla attı, 3 yaralı