Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında ortaöğretim kurumlarındaki seçmeli derslerin belirlenmesine yönelik illere yazı gönderildi.
Yazıya göre, okul yönetimi en fazla 10 farklı seçmeli ders belirleyecek. Bu dersler, ikinci dönemin ilk haftasında e-Okul üzerinden ilan edilecek.
Ders seçimi, ikinci dönemin ikinci ve üçüncü haftalarında, öğrencilerin isteğine göre yapılarak, e-Okul sistemine işlenecek.
Okullarda seçmeli olarak okutulan Kur'an-ı Kerim, siyer ve temel dini bilgiler dersleri için tercih süresi 15 Şubat'ta sona erecek.
Konuya ilişkin açıklama yapan Uzman Öğretmen Tarık Yılmaz, seçmeli ders uygulamasının oldukça faydalı olduğunu ve ailelerin bu konuyu ihmal etmeyip, en güzel şekilde değerlendirmeleri gerektiğini belirtti.
Yılmaz, "Hem öğrencilerimizden hem ailelerimizden Kur'an-ı Kerim, Peygamberimizin hayatı ve temel dini bilgiler dersleri ile ilgili yoğun talep var. Bizim de öğrencilerimize ve velilerimize tavsiyemiz, okullarımızdaki fenni ilimlerin yanında hem Kur'an-ı Kerim hem de diğer temel dini bilgiler derslerini seçmeleri konusunda daha da hassas olmalarıdır. İdarecilere ve rehberlik öğretmenlerimize tavsiyemiz ise bu dersi seçecek olan öğrencilerimize yardımcı olmalarıdır." dedi.
Öğretmen açığı kapatılıyor
Bölgede din dersi veren öğretmen sayısının az olduğu yönündeki iddialara değinen Yılmaz, her sene öğretmen atamalarının yapıldığını, bunun yanında bu açığın müftülüklerle yapılan iş birliği neticesinde kapatıldığını söyledi.
Yeni neslin Kur'an-ı Kerim ve Hazreti Peygamber'in hayatını öğrenmesinin hayati öneme sahip olduğunu dile getiren Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bugün gençlerimize, öğrencilerimize fenni ilimleri veriyoruz. Ahlakı, edebi, terbiyeyi, dünyayı nasıl okuyacağı ve insanları nasıl anlayabileceği ile ilgili maneviyatı vermenin yegâne yolu da dini eğitimdir. Dini eğitim denilince de aklımıza İslami eğitim geliyor. Çocuklarımız günde 8 saat, haftada 40 saat okullarımızdadırlar. Bunlar için asıl olan hem fenni ilimler hem de İslami ilimlerin beraber verilmesidir. Sadece imam hatip okullarını çoğaltmakla İslami eğitimi yaygınlaştıramayız. Binlerce, milyonlarca öğrencimiz imam hatip okullarının dışındaki okullara gidiyor. Biz, sadece haftada 2 saat dini ders ile çocuklarımızın ahlakını düzeltemeyiz. Nasıl edebiyat, matematik dersleri haftada 5-7 saat veriliyor, okulun türüne göre ders saatleri belirleniyorsa Kur'an-ı Kerim ve Hazreti Peygamber'in hayatı, fıkıh gibi derslerin belli bir saate kadar işlenmesini ve bu saatlerin arttırılmasını tavsiye ediyoruz."
İLKHA